Eva Logo
Opwekkingslied op album Ronnie Flex
28 september 2021 in Podcasts

Wat doet ‘Vader, U Bent Goed’ op Ronnie Flex’ nieuwe album?

Wanneer Martine, Matthijn en Bert van de Holy Hits-podcast naar het nieuwe album van rapper Ronnie Flex luisteren, komen ze een wel heel bijzonder liedje tegen. Het Opwekkingslied ‘Vader, U Bent Goed’, is te horen in één van Ronnies nieuwe nummers. In de podcast belde Martine met de producer van het liedje; Tyrone Marcio. Want wat doet deze zingevende tekst opeens op een plaat van Ronnie Flex?

In de podcast ‘Holy Hits’ praat NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster samen met Bert Bos en Matthijn Buwalda over muziek en zingeving. Ze praten over platen en graven door liedteksten. In de meest recente aflevering draait het om het nieuwe album van rapper Ronnie Flex.

Warm gevoel

Producer Tyrone kent het originele lied vanuit de kerk. “Vroeger ging ik altijd mee naar de kerk. Nu ga ik niet meer, maar mijn moeder zet in het weekend vaak dit soort muziek aan.” Hij vertelt dat hij altijd geëmotioneerd raakt door gospelmuziek. “Toen ik achter de microfoon zat, kwam dit lied naar boven. Ik ben ermee aan de slag gegaan, omdat ik altijd een warm gevoel van binnen krijg als ik luister naar gospel.”

Tyrone postte het lied op zijn Instagram-story. En dat werd opgemerkt door Ronnie. “Het lied sprak hem erg aan en hij wilde het graag op zijn album hebben.”

Zingevende lyrics

Tyrone: “We hebben het eigenlijk niet over de inhoud van het lied gehad. Maar ik heb ook van niet-religieuze mensen gehoord dat zij het een tof lied vinden.” Matthijn vindt het bijzonder dat de tekst van het lied geen onderwerp van gesprek was.  “Als ik iets op mijn plaat zeg, wil ik wel zeker weten dat het bij me past.” Bert: “Ja, óf het was voor Ronnie een vanzelfsprekend nummer. We weten het niet.”

Na wat speurwerk raakt het Holy Hits-trio verder in het gesprek, over liedjes die je onverwachts de kerk inslepen. Benieuwd naar deze podcast? Beluister ‘m hieronder: