Eva Logo
12 mei 2022 in Opvoeding en gezin

Elise en Klaas kregen in één keer vijf adoptiekinderen

Toen Elise en Klaas de Lange hoorden dat in Nicaragua vijf broertjes en zusjes een nieuw gezin nodig hadden, twijfelden ze geen seconde. “Het was alle vijf de kinderen of niets. Het voelde onmenselijk om ze uit elkaar te halen.”

“Ik ben compleet sprakeloos als onze contactpersoon van het adoptiebureau onverwachts belt. Voorzichtig zoekt hij naar de juiste woorden. Er zijn niet twee, niet drie en zelfs niet vier kinderen. Nee, er zijn víjf kinderen die in Nicaragua wonen en een nieuw gezin nodig hebben. Menselijk en praktisch gezien lijkt dit uitgesloten: vijf broertjes en zusjes uit één gezin tegelijkertijd adopteren. Maar als wij onze adoptieplannen in gebed aan God hebben gegeven, zou Hij ons dan voor onmogelijkheden plaatsen?”

Medische molen

Zo’n tien jaar geleden belandden Elise (37) en Klaas (43) de Lange in de medische molen. Een kindje is enorm welkom, maar een zwangerschap blijft na hormoonbehandelingen vooralsnog uit. Hoewel er medisch gezien verschillende andere opties zijn, kiezen ze er in december 2011 voor te stoppen met de behandelingen en definitief voor adoptie te gaan. Na een intensieve screening door de Raad van Kinderbescherming, centrale autoriteiten en het adoptiebureau, komen ze in de zomer van 2013 op een wachtlijst voor twee kindjes uit Nicaragua. Ze verwachten dat het adoptieproces jaren gaat duren. Maar een paar maanden later, in oktober 2013, volgt dat ene opmerkelijke telefoontje: vijf kinderen in Nicaragua wachten op een nieuw gezin.

Je leest het hele verhaal bij Visie. Klik hier om verder te lezen.