Eva Logo

 

Op deze pagina's vind je nog meer leestips van onze redactie.

Zelf een boek aandragen/een recensie schrijven? Mail ons! [email protected] o.v.v. 'leestips'. 

 

Wie omkijkt

Alleen Lydia en haar achtjarige zoontje Luca overleven een gruwelijke aanslag op een familiefeestje in Mexico. Wat volgt is een superspannend vluchtverhaal. Je volgt Lydia en Luca door Mexico op weg naar de Amerikaanse grens. Over dit boek zei Oprah Winfrey: “Dit verhaal heeft mijn kijk op wat het betekent om een vluchteling te zijn totaal veranderd.” Zoek maar een comfortabele plek op, want dit boek leg je niet snel weg.

Wie omkijkt, Jeanine Cummins, KokBoekencentrum, € 23,99, ISBN 9789023959489

 

 

Eens ging de zee hier tekeer

Op 28 mei 1932 werd de Afsluitdijk gedicht. Wat betekende dit voor de kustbewoners? Dat wordt in Eens ging de zee hier tekeer prachtig omschreven. Eva Vriend, de schrijfster van het boek, sprak met vier Zuiderzeefamilies uit Urk, Volendam, Spakenburg en Wieringen. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen vertelt zij over de veerkracht van deze kustbewoners en het vissersbloed dat kruipt waar het niet gaan kan.
Eens ging de zee hier tekeer, Eva Vriend, Uitgeverij Atlas Contact, € 24,99, ISBN 9789045036311

De jongen, de mol, de vos en het paard

“Wat zou succes zijn?” vroeg de jongen. “Liefhebben,” zei de mol. In De jongen, de mol, de vos en het paard wordt het verhaal verteld over de vriendschap tussen de jongen en drie dieren. Het boek heeft prachtige illustraties en is poëtisch vertaald door Arthur Japin. Het boek staat vol levenswijsheden en is echt zo’n boek dat je op je nachtkasje legt om voor het slapengaan nog eens door te bladeren.
De jongen, de mol, de vos en het paard, Charlie Mackesy, KokBoekencentrum, € 20,-, ISBN 9789026623844

De brug naar het eiland

De brug naar het eiland begint met een cluedo-achtig scenario en speelt zich af in negentiende-eeuws Engeland. Er is een moord gepleegd, maar wie heeft het gedaan? Was het iemand van het personeel, een familielid of iemand van buitenaf? Toch is dit boek geen spannende thriller, maar een mooie roman over liefde en het terugvinden van vertrouwen. Advocaat Benjamin Brooker onderzoekt de moordzaak en komt zo in contact met de knappe Belle, die geplaagd wordt door nachtmerries over een moord, of is het toch een herinnering?

De brug naar het eiland, Julie Klassen, KokBoekencentrum, € 23,99, ISBN 9789029728454