Eva Logo

Eva Leest - Wat lezen we volgende maand?

Deze boeken gaan we de komende periode lezen!

Juli/augustus

In deze zomermaanden mag Schilderslief van Simone van der Vlugt op je nachtkastje liggen. Schilderslief is een aangrijpende historische roman over een vrouw die als huishoudster bij Rembrandt in dienst ging. Die na de dood van Rembrandts vrouw een relatie kreeg en hoopte op een huwelijk, maar bedrogen uitkwam en aan de kant werd gezet. Rembrandt liet haar uiteindelijk opsluiten in het Spinhuis van Gouda.

 

September

Lynn Austin brengt in september haar nieuwe roman Als ik jou was uit. In het boek neemt Austin je mee in het verhaal over twee vriendinnen: Eve en Audrey.  Eves moeder werkt op het Britse landgoed Wellingford Hall voor de moeder van Audrey. Tijdens de Tweede Wereldoorlog melden de jonge vrouwen zich samen aan als ambulancechauffeurs. Aan het einde van de oorlog moeten de vriendinnen een beslissing nemen die hun levens voorgoed veranderen. Na deze beslissing zien de vrouwen elkaar niet meer. Tot het moment dat Audrey besluit naar Amerika te komen om daar een nieuw leven op te bouwen met haar schoonfamilie, die ze nog moet ontmoeten. Maar dan blijkt dat Eve haar plek al jaren geleden heeft ingenomen.

Oktober

Een verhaal over gebroken relaties, genezing en vergeving staat deze maand centraal in Een tijd om te dansen, van de christelijke schrijfster Beth Moran.

November

De Iraanse Soheila Fors schrijft in Liefde werd mijn wapen, over haar strijd voor vrijheid.

Soheila Fors werd geboren in Iran tijdens het sjah-tijdperk. Haar levensverhaal wordt gekenmerkt door een ongewone vader, mishandeling en een verlangen om God te leren kennen. Via Turkije vlucht Soheila naar Zweden. Op een dieptepunt in haar leven verschijnt Jezus aan haar in een droom. Vanaf dat moment verandert haar leven totaal.

December/januari

Tijdens de lange winteravonden verdiepen we ons in Als je verdwaalt van Marianne Witvliet. Deze psychologische roman vertelt over een jonge vrouw die na de dood van haar vader de draad van haar leven weer probeert op te pakken.