Eva Logo

Eva Leest - Wat lezen we de volgende keer?

Deze boeken gaan we de komende periode lezen!

Februari

27 januari valt Eva 1 weer op de mat bij onze abonnees, en dat betekent dat we beginnen in een nieuw Eva Leest boek: Flirt.

Kort nadat Laura's enige zoon op kamers is gegaan, overlijdt plotseling haar moeder. Het lege nest waar Laura al mee worstelde, voelt hierdoor nog leger. Het is niet haar man Johan die ziet hoe moeilijk ze het heeft, maar Jean Paul. 'Flirt' is een eerlijke roman over een confronterend thema. Wat zou jij doen als je partner niet ziet waar je mee worstelt, maar een ander wel? Wat mag het kosten om de leegte in je leven te vullen?

Waarom gaat iemand vreemd? Begrijp jij niet waarom mensen vreemdgaan of denk je dat het jou nooit overkomt? De roman Flirt geeft begrip, en vooral: hoop!

Papaieren paradijs

Maart

Op 3 maart valt Eva 2 op de mat bij onze abonnees en beginnen we in het boek Papieren paradijs.

Papieren paradijs is het waargebeurde verhaal van Anna, een domineesvrouw die niet naar Suriname wil emigreren. Maar toch drijven de ambities van haar man, dominee Arend van den Brandhof, haar in 1845 de oceaan over. Arend gelooft dat het leven in Suriname beter is en heeft grootse plannen: een plantage, waar boeren op een eerlijke manier producten verbouwen voor de rest van de bevolking.

Maar wanneer Anna, haar gezin en een kleine 400 boeren in Suriname aankomen, wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle. Een besmettelijke ziekte kost een groot aantal kolonisten het leven. En niet alle oorspronkelijke bewoners zitten op de nieuwkomers te wachten. Hoe moet Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

In dit mooie debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt.