Eva Logo

Eva Leest - Wat lezen we volgende maand?

Deze boeken gaan we de komende periode lezen!

Augustus/september

Een verhaal over gebroken relaties, genezing en vergeving staat deze maand centraal in Een tijd om te dansen, van de christelijke schrijfster Beth Moran.

Ruth Henderson is weer bij haar ouders gaan wonen, en dat op de leeftijd van 33. Maar met de berg schulden die haar overleden partner haar heeft nagelaten en een tienerdochter die in de problemen zit, heeft ze weinig keus. In het kleine stadje dringen spoken uit haar verleden zich weer op. Toch ontstaan gaandeweg ook nieuwe vriendschappen en komt er ruimte voor liefde. Een verhaal over gebroken relaties, genezing en vergeving; eigentijds en met humor geschreven.

September/oktober

Lynn Austin brengt in september haar nieuwe roman Als ik jou was uit. In het boek neemt Austin je mee in het verhaal over twee vriendinnen: Eve en Audrey.  Eves moeder werkt op het Britse landgoed Wellingford Hall voor de moeder van Audrey. Tijdens de Tweede Wereldoorlog melden de jonge vrouwen zich samen aan als ambulancechauffeurs. Aan het einde van de oorlog moeten de vriendinnen een beslissing nemen die hun levens voorgoed veranderen. Na deze beslissing zien de vrouwen elkaar niet meer. Tot het moment dat Audrey besluit naar Amerika te komen om daar een nieuw leven op te bouwen met haar schoonfamilie, die ze nog moet ontmoeten. Maar dan blijkt dat Eve haar plek al jaren geleden heeft ingenomen.

November

De Iraanse Soheila Fors schrijft in Liefde werd mijn wapen, over haar strijd voor vrijheid.

Soheila Fors werd geboren in Iran tijdens het sjah-tijdperk. Haar levensverhaal wordt gekenmerkt door een ongewone vader, mishandeling en een verlangen om God te leren kennen. Via Turkije vlucht Soheila naar Zweden. Op een dieptepunt in haar leven verschijnt Jezus aan haar in een droom. Vanaf dat moment verandert haar leven totaal.

December/januari

Tijdens de lange winteravonden verdiepen we ons in Als je verdwaalt van Marianne Witvliet. Deze psychologische roman vertelt over een jonge vrouw die na de dood van haar vader de draad van haar leven weer probeert op te pakken. Na de dood van haar vader verhuist Jip samen met haar moeder naar landgoed Het Zuyderhuis. Moeder en dochter zijn niet bepaald close met elkaar. Jip vindt troost in de natuur rondom het prachtige landgoed. Maar dan komt Juda op haar pad. Zijn liefde brengt haar in verwarring. Ze kan hem maar beter als een broer zien, toch?

Ben je fan van deze populaire christelijke schrijfster? Dan zal Als je verdwaalt ook zeker niet teleurstellen. Van de personages Jip en Juda ga je al snel houden, net als van de mooie natuur die beschreven wordt in het boek.