Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo

Voor wie is het event?

Wij organiseren onze events voor vrouwen. Het is dus niet de bedoeling dat je je man of baby meebrengt. Zie ook de overige info over borstvoeding en kolfruimtes.

Wat krijg ik voor mijn deelnamebewijs?

De toegang tot het klooster en het programma van het event. Er wordt gezorgd voor koffie/thee. Daarnaast krijg je op een lunchpakket en een eenvoudige avondmaaltijd. Op zaterdag is het programma rond 17.00 uur afgelopen.

Hoe staat stilte centraal tijdens Eva’s Kloosterretraite?

Tijdens de tweedaagse willen we de aanwezigheid van God zoeken, wachten op de Heer, ons hart uitstorten en bidden om de vrede van God. Dit doen we door regelmatig letterlijk stil te zijn om te luisteren naar onszelf en naar God.

Hoe zit het met slapen?

Dat moet je zelf regelen! Er zijn helaas geen hotelkamers aanwezig, dus mocht je niet in de buurt wonen, dan moet je op tijd zorgen voor een hotelkamer of bed & breakfast. Sommige kloosters in de buurt hebben misschien enkele gastenkamers vrij. Zorg dat je dit tijdig regelt, zodat je niet op het laatste moment een probleem hebt. Er is contact geweest met hotels in de omgeving, maar de prijzen lijken vooralsnog niet gunstiger dan als je het zelf regelt. De beste manier is om zelf te gaan zoeken en dit nu al vast te leggen. Zie ook de info onder het kopje 'praktisch'.

Kan er rekening worden gehouden met mijn dieet?

In principe niet. Er zijn zeer weinig faciliteiten, alles wordt van buitenaf ingehuurd. Er wordt wel gezorgd voor vegetarisch eten. Maar mocht je een specifiek dieet hebben, neem dan zelf eten en drinken mee. Heb je hier vragen over, dan kun je mailen naar [email protected].

Is het klooster rolstoelvriendelijk?

Nee, dat is het niet. Het gebouw heeft overal trappetjes bij de deuren en ook in de kerk is de ruimte beperkt. Rolstoelgebruikers kunnen wel terecht, maar moeten rekening houden met langere omwegen en niet alle programma-onderdelen zijn heel makkelijk bereikbaar.
Er is een invalide-toilet, maar deze is buiten in een apart sanitair-gebouw en een behoorlijk stuk van de kerk vandaan.
Mocht je willen komen als rolstoelgebruiker, mail dit uiterlijk 25 mei naar [email protected]. Dan bespreken we met jou wat de mogelijkheden zijn.

Is alles binnen?

Het klooster is niet gebouwd voor honderden vrouwen en de omgeving is prachtig, dus we proberen zo veel mogelijk buiten te zijn. We raden aan om niet op hoge hakken te komen, goede schoenen mee te nemen en ook een jas en/of paraplu. Ondanks dat het juni is, is het in het klooster zelf koud, dus zorg ook voor warme kleren.

Hoe zit het met parkeren?

Dit kan niet bij het klooster zelf. In de buurt worden een aantal parkeerplaatsen geregeld. Deze worden goed aangegeven met bewegwijzering. Wij verzorgen tegen betaling een pendelbus, maar je kunt ook wandelen naar het klooster. Houd hierbij rekening met een half uur extra reistijd.

Ik geef borstvoeding, wat dan?

Dit event bevat veel elementen met stilte. Een baby, hoe lief ook, kan hierbij voor andere vrouwen voor overlast zorgen. Wij regelen met zorg een kolfruimte en een koeling voor je, zodat je je baby thuis kunt laten. Mocht je hiervan gebruik willen maken, stuur dan even een mailtje naar [email protected].

Kan ik mijn reservering nog annuleren?

Tot 1 april 2018 is het mogelijk om je reservering te annuleren tegen de reserveringskosten van € 2,50. Na deze datum is het niet meer mogelijk om je reservering te annuleren.

Wanneer wordt het bedrag van mijn rekening afgeschreven?

Je kunt de afschrijving medio april 2018 verwachten. Mocht je na die datum boeken, dan vindt de afschrijving binnen 2 weken plaats.