Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo

Eva Klooster-retraite - Praktisch

Algemeen

Eva’s Kloosterretraite vindt plaats in de Paulusabdij, Hoogstraat 80 in Oosterhout. We zijn daar te gast bij de gemeenschap van Chemin Neuf. Een deel van de mensen woont daar in de Abdij, een ander deel woont in de buurt.

Er zijn een aantal dingen belangrijk om te weten als je wilt komen naar de tweedaagse:

Een echt klooster

De Paulusabdij is een klooster zoals je dat van vroeger kent. Het is niet verbouwd tot hotel of congrescentrum, maar wordt nog alle dagen gebruikt als huis van gebed. Dit, gecombineerd met de prachtige omgeving van Brabant, maakt het tot een sfeervolle en bijzondere plek om stil te worden. Tijdens Eva’s Kloosterretraite houden we het ritme van het klooster aan en zal stiltemeditatie een belangrijke plaats in het programma innemen.
Daarnaast moet je er rekening mee houden dat alles heel basic is. Binnen is het koud, dus zorg dat je voldoende kleding meebrengt, ook in juni. De toiletten zijn eenvoudig en niet altijd dichtbij, houd hier rekening mee. Tijden de Eva-retraitedagen proberen we ook veel buiten te zijn, dus neem goede schoenen en een regenjas mee.

De gebouwen zijn overal voorzien van trappetjes. Dit maakt het voor rolstoelgebruikers lastiger om te komen. Samen met jou willen we graag kijken wat de mogelijkheden zijn. Mail hiervoor naar: [email protected].

Niet parkeren

Je kunt niet parkeren voor de deur van het klooster! Hiernaast kun je een logistiek plan met parkeerplaatsen in de buurt vinden. Je kunt wandelen naar de locatie of een kaartje kopen voor de pendelbus voor €2,- per dag. Houd op de beide ochtenden rekening met een half uur extra reistijd, zodat je op tijd bent voor het programma.

Openbaar vervoer 

Wil je met het openbaar vervoer naar Eva’s Klooster-retraite komen? Voor de deur van het klooster stoppen er bussen bij halte Kloosterdreef.
Vanaf hier gaat lijn 327 van en naar Tilburg centraal station en Breda centraal station
Deze gaat elke 30 minuten, ook op zaterdag
 
Vanaf halte kloosterdreef gaan ook:
Lijn 328 naar Tilburg via Dongen en naar Oosterhout/busstation
Lijn 206 naar Waalwijk Busstation en naar Oosterhout

Eten en drinken

De tweedaagse is inclusief eten en drinken. Dit krijg je dus ter plekke van ons. Wij zorgen voor koffie/thee en een lunchpakketje op vrijdag en zaterdag. Daarnaast ontvang je een eenvoudige avondmaaltijd op vrijdagavond.

De maaltijden zullen sober zijn. Dit is een bewuste keuze gezien de zeer beperkte faciliteiten. Tegelijk past dit heel goed bij het karakter van het event, maar het is goed dat je weet dat het niet heel luxe uitgebreid zal zijn.

Zelf je eigen slaapplaats regelen

Het ticket voor de Kloosterretraite geeft je toegang tot Eva’s Retraite-programma (lees hier meer over onder het kopje ‘programma’) en is inclusief eten en drinken. Let op: er zijn geen slaapplaatsen voor de deelnemers in het klooster! Dus de overnachting van vrijdag op zaterdag moet je zelf regelen! Je kunt hiervoor bij diverse hotels of Bed & Breakfasts in de buurt terecht. Er zijn tot ca 15 km afstand van het klooster zeker voldoende overnachtingsmogelijkheden. We hebben meerdere hotels gesproken en de prijzen zijn niet (veel) lager dan via bepaalde populaire websites, omdat wij niet een gegarandeerd aantal kamers af kunnen nemen. Het beste is dus om zelf te zoeken en te boeken. We raden je aan om dit niet op het laatste moment te regelen, want dan zit misschien alles vol en de prijzen zijn nu nog gunstig voor juni. We hebben wel van 2 hotels een goede kamerprijs aangeboden gekregen:

Hotel Oosterhout, Waterlooplein 50 in Oosterhout, telefoonnummer: 0162-452003

Je betaalt hier €85,- per nacht, voor een tweepersoonskamer incl. ontbijt.

Hotel de Korenbeurs, Kerkstraat 13 in Made, telefoonnummer: 0162-682150 

Je betaalt hier €89,- per nacht, voor een tweepersoonskamer incl. ontbijt.

Houd er rekening mee dat er nog toeristenbelasting bijkomt.

Als je belt om te boeken, vermeld dan direct dat je voor Eva’s Kloosterretraite komt. Dat is belangrijk, anders is de kamer waarschijnlijk duurder!

Belangrijk om te weten is dat Eva de hotels en kamers niet heeft bekeken, we kunnen niet beoordelen of de kwaliteit in orde is. Wij zijn dus niet aansprakelijk, het risico is voor jezelf.

Op beide ochtenden rijd je vanuit huis of je hotel naar een van de aangegeven parkeerplaatsen om je auto te parkeren. We raden aan om je koffer in de auto te laten, maar denk wel aan je waardevolle spullen. Het parkeren is op eigen risico.

Voor vrouwen

Onze events worden voor vrouwen georganiseerd. Je mag komen met je vriendin, zus, moeder of dochter en er is geen leeftijdsgrens. Het is niet de bedoeling dat je je man, baby of kinderen meebrengt. Mocht je borstvoeding geven, dan kunnen wij een kolfruimte en koeling voor je regelen. Stuur dan een mail naar [email protected]