Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo

Wat is Eva on tour?

Begin oktober komt Eva naar jou toe met een nieuw evenement: Eva on tour! Onder het motto friends, faith & food heten we je van harte welkom op vier superleuke locaties waar je lekker kunt eten, winkelen maar ook luisteren naar inspirerende sprekers en toffe muziek! Een heerlijk avondje uit waar we ook met elkaar willen nadenken over verschil maken naar aanleiding van het thema Moed.

Hoofdredacteur Minella: “Eva wil vrouwen ontmoeten om samen na te denken over verschil maken. Niet ver weg, maar juist heel dichtbij, in het leven van vandaag. Het is namelijk leuk om iets voor de ander te betekenen, zeker als je erachter komt dat je geen wezenlijk andere keuzes hoeft te maken. We organiseren Eva on tour op vier verschillende plekken in het land, waar we dicht bij lokale initiatieven willen staan.”

Wat is het thema?

“Eva on tour gaat over moed. Moed om anders te zijn. Moed om voor de ander op te komen. Moed om je mening te uiten. Moed om naar het oncomfortabele te kijken. Pas als we dat doen, zien we namelijk de onaangename dingen in de wereld. Juist in die momenten ontstaat er vaak wat moois. Ook Jezus handelde vooral op die momenten en dat zorgde voor verwondering. Diezelfde verwondering hopen we ook met Eva on tour krijgen.” 

Hoe ziet het programma eruit?

“Om 16.30 openen we de deuren en kun je onder het genot van een hapje en drankje alvast je hart ophalen bij meerdere fair trade shops waar leuke, duurzame accessoires worden verkocht!" 

"Om 17.00 uur opent hoofdredacteur Minella de avond, die zal bestaan uit een walking dinner - lekker en eerlijk eten!- en tussen de verschillende gangen door worden programmaonderdelen gepland."

“We gaan luisteren naar mooie teksten en muziek van Matthijn Buwalda, die ingaan op het leven met elkaar en met God. Daarnaast zijn er inspirerende sprekers met boeiende verhalen over verschil maken in het leven van alledag. Zoals Willemijn de Jong, die het gaat hebben over gender based violence: grensoverschrijdend gedrag richting vrouwen."

“En natuurlijk is er genoeg tijd om met je vriendin(en) bij te kletsen en ander Eva-vrouwen te ontmoeten. Eva on tour is rond 22.00 uur afgelopen."

Waarom dit nieuwe evenement?

“We denken vaak dat alles in de wereld over ons heen komt en dat we er niet zoveel aan kunnen doen. Tijdens Eva on tour willen we in alle ontspannenheid laten zien laten zien dat wij als vrouwen invloed hebben. Het gaat over het gebruiken van je stem en op de juiste manier handelen in de kleine dingen. Want op die manier kan je écht verschil maken.”