Eva Logo

Eva's Amazing Grace Event - Programma

De Weg naar Vrijheid

Bewust of onbewust, we dragen allemaal ballast met ons mee. Gebeurtenissen uit het verleden, onjuiste gedachten, angsten of verslavingen: ze weerhouden ons ervan om voluit te leven. Ze houden ons eigenlijk vast als slaven... In 2019 zetten we bij Eva stappen richting vrijheid met het nieuwe jaarthema: De Weg naar Vrijheid. In navolging van de reis die de Israëlieten maakten uit Egypte én in de voetsporen van vele christenen, zoals John Newton, omarmen we de beloftes van vrijheid die God ons gegeven heeft. 

John Newton was jarenlang slavenhandelaar. Nadat hij voor de kust van Ierland schipbreuk leed, vond hij God. Hij stopte met de slavenhandel, en maakte zich in plaats daarvan hard voor het bevrijden van slaven. Later werd hij predikant en schreef hij verschillende hymnes, waaronder Amazing Grace. Het lied Amazing Grace staat daarom niet voor niets centraal op 22 november 2018. De eeuwenoude woorden vertellen ons nog steeds zoveel over werkelijke vrijheid. Dit ultieme lied van vrijheid dat de wonderbare genade van God bezingt. 

 

Zangworkshop

De mannen van Trinity - Johan, Elbert, Niek en Bert - geven op 22 november een zangworkshop. Met elkaar gaan we aan de slag om het ultieme vrijheidslied Amazing Grace op geheel eigen wijze ter gehore te brengen. 

 

Mini-concert

Daarnaast gaan we natuurlijk ook luisteren en meezingen met een aantal bekende songs van Trinity, tijdens een mini-concert. 

 

Exclusieve videoclip

Tijdens deze avond vertonen we voor het eerste onze eigen videoclip, behorend bij Eva's nieuwe jaarthema. In de clip wordt onze eigen vrijheidsproclamatie voorgelezen, onder andere door Michael Curry. Deze vrijheidsproclamatie zullen we ook met elkaar uitspreken. Dat is ook Eva's wens voor jou, voor het nieuwe jaar.