Eva Logo

Tijdens Eva's Kloosterretraite staan we speciaal stil bij twee plaatsen die het Joodse volk tegenkwam op hun weg naar het Beloofde Land: Mara en Elim.

Mara

Van de Rietzee ging Israël in opdracht van Mozes weer verder, de woestijn van Sur in. Drie dagen trokken ze door de woestijn zonder water te vinden. Toen kwamen ze in Mara. Het water van Mara konden ze echter niet drinken, zo bitter was het; vandaar ook dat die plaats Mara heet. (Exodus 15: 22,23)

Mara staat voor ‘Dorst’. De Israëlieten konden het water in Mara niet drinken omdat het te bitter was. Wat is jouw reactie als je ‘dorst’ hebt? Kun je wachten zonder bitter te worden en de hoop op te geven? Durf jij Jezus te betrekken in het wachten? Mag Hij jouw hoop op een goede uitkomst zijn?

Over deze vragen en de uitdaging van hoop zal Ron van der Spoel vrijdag spreken.

Elim

Hierna kwamen ze in Elim, een plaats met twaalf waterbronnen en zeventig dadelpalmen. Daar sloegen ze bij het water hun tenten op. (Exodus 15: 27)

Elim staat voor ‘Verwennerij’. Na het dorstige Mara kwamen de Israëlieten bij Elim waar ze in alle rust konden genieten van de waterbronnen en de dadelpalmen. Een plek om bij God thuis te komen en je onbezorgd door Hem te laten helen en genezen.

Kun jij de omstandigheden loslaten en je bij jezelf en God thuis voelen? En kun je ook juist naar de omstandigheden kijken en zien hoe God voor je zorgt en genieten van wat Hij jou te bieden heeft?

Over deze onderwerpen en de uitdaging om thuis te komen zal Ron van der Spoel zaterdag spreken.