Eva Logo

Eva’s Kloosterretraite vindt plaats in de Paulusabdij, Hoogstraat 80 in Oosterhout. We zijn daar te gast bij de gemeenschap Chemin Neuf. Een deel van de mensen woont daar in de Abdij, een ander deel woont in de buurt. Er zijn een aantal dingen belangrijk om te weten als je wilt komen naar de tweedaagse:
 

Een echt klooster

De Paulusabdij is een klooster zoals je dat van vroeger kent. Het is niet verbouwd tot hotel of congrescentrum, maar wordt nog alle dagen gebruikt als huis van gebed. Dit, gecombineerd met de prachtige omgeving van Brabant, maakt het tot een sfeervolle en bijzondere plek om stil te worden. Tijdens Eva’s Kloosterretraite houden we het ritme van het klooster aan en zal stiltemeditatie een belangrijke plaats in het programma innemen.
Daarnaast moet je er rekening mee houden dat alles heel basic is. Binnen kan het in mei nog behoorlijk koud zijn, dus zorg dat je voldoende kleding meebrengt. De toiletten zijn niet altijd dichtbij, houd hier rekening mee. Tijdens de Eva-retraitedagen proberen we ook veel buiten te zijn, dus goede schoenen en een regenjas zijn een aanrader.

De gebouwen zijn overal voorzien van trappetjes. Dit maakt het voor rolstoelgebruikers lastiger om te komen. Samen met jou willen we graag kijken wat de mogelijkheden zijn. Je kunt ons hierover een berichtje sturen via deze link

Niet parkeren 

Je kunt niet parkeren voor de deur van het klooster! We raden aan te parkeren bij P Slotjesveld in Oosterhout. Van daaruit is er goede bewegwijzering naar het klooster. Houd voor de wandeling naar het klooster rekening met een half uurtje extra reistijd. Klik voor meer informatie ook op de afbeelding hiernaast.

Houd op de beide ochtenden rekening met een half uur extra reistijd, zodat je op tijd bent voor het programma.
 

Openbaar vervoer 

Wil je met het openbaar vervoer naar Eva’s Klooster-retraite komen? Voor de deur van het klooster stoppen er bussen bij halte Kloosterdreef.
Vanaf hier gaat lijn 327 van en naar Tilburg centraal station en Breda centraal station. Deze gaat elke 30 minuten, ook op zaterdag.
 
Vanaf halte Kloosterdreef gaan ook:

  • Lijn 328 naar Tilburg via Dongen en naar Oosterhout/busstation
  • Lijn 206 naar Waalwijk Busstation en naar Oosterhout
     

Eten en drinken

De tweedaagse is inclusief 2x lunch en een drankje (op vrijdag en zaterdag) en aan het einde van de vrijdagmiddag een warme snack. Koffie en thee zijn op de locatie tegen een vergoeding te verkrijgen. Het eerst kopje koffie krijg je als welkom van ons.
 

Zelf je eigen slaapplaats regelen

Let op: er zijn geen slaapplaatsen voor de deelnemers in het klooster! Dus de overnachting van vrijdag op zaterdag moet je zelf regelen! Je kunt hiervoor bij diverse hotels of Bed & Breakfasts in de buurt terecht. Er zijn tot ca. 15 km afstand van het klooster voldoende overnachtingsmogelijkheden. Wacht niet te lang met het regelen van een slaapplek, want dan zit misschien alles vol en de prijzen zijn nu nog gunstig voor mei.

Op beide ochtenden rijd je vanuit huis of je hotel naar een van de aangegeven parkeerplaatsen om je auto te parkeren. We raden aan om je koffer in de auto te laten, maar denk wel aan je waardevolle spullen. Het parkeren is op eigen risico.
 

Voor vrouwen

Onze events worden voor vrouwen georganiseerd, vanaf 18 jaar. Je mag komen met je vriendin, zus, moeder of dochter en er is geen leeftijdsgrens. Het is niet de bedoeling dat je je man, baby of kinderen meebrengt. Mocht je borstvoeding geven, dan kunnen wij een kolfruimte en koeling voor je regelen. Stuur dan een mail naar eva@eo.nl
 

Eva-abonnee

Eva’s Kloosterretraite  is alleen toegankelijk voor Eva-abonnees. Ben je geen abonnee en wil je wel naar Eva’s Kloosterretraite? Dan kun je je op het reserveerformulier aanmelden voor een jaarabonnement (€ 25,- voor het eerste jaar).