Eva Logo

Eva's Kloosterretraite 2019 - Veelgestelde vragen

• Voor wie is het event?

Wij organiseren onze events voor vrouwen vanaf 18 jaar. Het is dus niet de bedoeling dat je je man of baby meebrengt. Zie ook de overige info over borstvoeding en kolfruimtes.

• Moet ik EO-lid of Eva-abonnee zijn om te reserveren?

Deze voorstelling wordt exclusief georganiseerd voor Eva-abonnees. Om te kunnen reserveren moet jijzelf abonnee zijn van Eva-magazine of abonnee worden. Dit laatste is mogelijk via het reserveringsformulier van het event.

• Wat krijg ik voor mijn deelnamebewijs?

De toegang tot het klooster en het volledige programma van het event. Het eerste kopje koffie ’s ochtends krijg je ook van ons. Daarnaast krijg je beide dagen een lunchpakket en op vrijdagavond voor vertrek een warme snack.

• Welke tijden zijn belangrijk om te weten?

Beide ochtenden ben je welkom vanaf 9.15 uur. Het programma start om 10.00 uur. Op vrijdag is het programma afgelopen om 18.00 uur. Op zaterdag is het programma afgelopen om 17.00 uur.

• Waar vindt Eva’s Kloosterretraite plaats?

Het event wordt gehouden in de Paulusabdij van de gemeenschap Chemin Neuf, Hoogstraat 80 te Oosterhout.

• Hoe staat stilte centraal tijdens Eva’s Kloosterretraite?

Tijdens de tweedaagse willen we de aanwezigheid van God zoeken, wachten op de Heer, ons hart uitstorten en bidden om de vrede van God. Dit doen we door regelmatig letterlijk stil te zijn om te luisteren naar onszelf en naar God.

• Hoe zit het met slapen?

Dat moet je zelf regelen! Er zijn helaas geen hotelkamers aanwezig, dus mocht je niet in de buurt wonen, dan moet je op tijd zorgen voor een hotelkamer of bed & breakfast. Sommige kloosters in de buurt hebben misschien enkele gastenkamers vrij. Zorg dat je dit tijdig regelt, nu zijn de prijzen nog gunstig! Zie ook de info onder het kopje 'praktisch'.

• Hoe zit het met eten en drinken?

Het eerste kopje koffie ’s ochtends krijg je van ons. Daarnaast krijg je beide dagen een lunchpakket en op vrijdagavond voor vertrek een warme snack. We raden aan om een fles water mee te brengen. Er zijn diverse tappunten waar je je fles kunt bijvullen. Ook worden er diverse drankjes te koop aangeboden.

• Kan er rekening worden gehouden met mijn dieet?

In principe niet. Er zijn zeer weinig faciliteiten, alles wordt van buitenaf ingehuurd. Er wordt wel gezorgd voor vegetarisch eten. Maar mocht je een specifiek dieet hebben, neem dan zelf eten en drinken mee. Heb je hier vragen over, dan kun je mailen naar eva@eo.nl.

• Is het klooster rolstoelvriendelijk?

Nee, dat is het niet. Het gebouw heeft overal trappetjes bij de deuren en ook in de kerk is de ruimte beperkt. Rolstoelgebruikers kunnen wel terecht, maar moeten rekening houden met langere omwegen en niet alle programma-onderdelen zijn heel makkelijk bereikbaar.
Er is een invalidentoilet, maar deze is buiten in een apart sanitair-gebouw en een behoorlijk stuk van de kerk vandaan. Mocht je willen komen als rolstoelgebruiker, mail dit uiterlijk half april via dit formulier. Dan bespreken we met jou wat de mogelijkheden zijn.

• Is alles binnen?

Het klooster is niet gebouwd voor honderden vrouwen en de omgeving is prachtig, dus we proberen zo veel mogelijk buiten te zijn. We raden aan om niet op hoge hakken te komen, goede schoenen mee te nemen en ook een jas en/of paraplu. Ondanks dat het mei is, kan het in het klooster nog behoorlijk koud zijn, dus zorg ook voor warme kleren.

• Hoe zit het met parkeren?

Dit kan niet bij het klooster zelf. We raden aan te parkeren bij P Slotjesveld. Van daaruit is er goede bewegwijzering naar het klooster. Houd voor de wandeling naar het klooster rekening met een half uurtje extra reistijd.

• Ik geef borstvoeding, wat dan?

Dit event bevat veel elementen met stilte. Een baby, hoe lief ook, kan hierbij voor andere vrouwen voor overlast zorgen. Wij regelen met zorg een kolfruimte en een koeling voor je, zodat je je baby thuis kunt laten. Mocht je hiervan gebruik willen maken, stuur ons dan even een mailtje.

• Kan ik mijn reservering nog annuleren?

Tot 1 maart 2019 is het mogelijk om je reservering te annuleren tegen de reserveringskosten van € 2,50. Na deze datum is het niet meer mogelijk om je reservering te annuleren.

• Wanneer wordt het bedrag van mijn rekening afgeschreven?

Je kunt de afschrijving medio maart 2019 verwachten. Mocht je na die datum boeken, dan vindt de afschrijving binnen 2 weken plaats.

• Hoe en wanneer ontvang ik mijn toegangskaart(en)?

Ongeveer twee weken voor Eva’s Kloosterretraite ontvang je jouw e-ticket per e-mail. Heb je het ticket een week voor het event nog niet ontvangen, stuur dan een e-mail met je reserveringsgegevens naar: reserveringen@eo.nl.