Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo

Eva's muzikale theatervoorstelling - Acteurs

In Eva's muzikale theatervoorstelling vertolken acteurs Anne Appelo, Jonathan Vroege, Jeannette Coppoolse en Victoria Cooper de rol van de Bijbelse Ruth, Boaz, Naomi en Orpa. Lees hier meer over wie zij zijn, wat hen aantrekt in het verhaal van Ruth en wat 'vriendschap' betekent in hun eigen leven.

Eva's Muzikale Theatervoorstelling Ruth

Anne Appelo (27), Ruth

Anne speelde in diverse musicals, waaronder The Bodyguard en The Lion King (Nala). Momenteel presenteert ze het programma Kinderen voor Kinderen.

Welke les haal jij uit het verhaal van Ruth?
“Dat ik mag vertrouwen op het plan dat God voor mij bestemd heeft.”

In de voorstelling neemt het thema ‘vriendschap’ een grote plaats in. Dus als we het over vriendschap hebben: welke eigenschappen vind jij heel belangrijk bij een vriend/vriendin?
“Vrienden kunnen voor mij als familie aanvoelen. Ik vind trouw en loyaliteit heel belangrijk. En dat je er altijd voor elkaar wilt zijn.”

 

Eva's Muzikale Theatervoorstelling Boaz

Jonathan Vroege (25), Boaz

Jonathan studeerde Zang, Jazz & Pop aan het Utrechts Conservatorium. Hij speelde in verschillende musicals, waaronder Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Joseph) en The Lion King (Simba).

Welke les haal jij uit het verhaal van Ruth?
“Het is zo bijzonder hoe God op onverklaarbare manieren werkt in ons leven. Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk. Hij kan negatieve dingen zoals hongersnood, je (t)huis verlaten en zelfs de dood gebruiken ten goede. Als les haal ik daaruit dat ik bij alles wat mij overkomt, naar God mag kijken en op Hem mag blijven vertrouwen. Hij heeft het beste met ons voor en weet wat het beste voor ons is, ook als dat voor ons iets anders lijkt te zijn.”

In de voorstelling neemt het thema ‘vriendschap’ een grote plaats in. Dus als we het over vriendschap hebben: waarin verschil jij het meest van je beste vriend/vriendin?
“Mijn beste vriend is ook mijn vrouw, Arianne. Met haar doe en deel ik alles. We verschillen nogal qua karakter, maar daardoor vullen we elkaar ook weer heel goed aan. Het grootste verschil zit denk ik in het feit dat ik een stuk nuchterder ben dan zij. Zij is meer een gevoelsmens, en ik ben wat rationeler.”

 

Eva's Muzikale Theatervoorstelling Naomi

Jeannette Coppoolse (50), Naomi

Jeannette zat zes jaar lang bij een muziektheatergroep en zong de afgelopen 18 jaar bij black gospelkoor Gospel Boulevard. Ook leidde ze jarenlang de worship in een internationale kerk.

Welke les haal jij uit het verhaal van Ruth?
“Wat ik bijzonder vind aan Ruth is dat ze kiest voor een totaal andere cultuur en zelfs voor een andere God. Ze stapt een onbekend avontuur in, maar wel vol overtuiging in haar hart. Op de een of andere manier heeft ze de God van de Bijbel leren kennen. Door Naomi? Dat is bijna niet voor te stellen als je ziet hoe verbitterd Naomi is richting haar God. Maar misschien werkt Hij daar doorheen. Wie zal het zeggen?”

In de voorstelling neemt het thema ‘vriendschap’ een grote plaats in. Dus als we het over vriendschap hebben: wie is jouw beste vriend/vriendin? Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? En waarom is hij/zij jou beste vriend/vriendin?
“Ik heb een aantal goede vriendinnen die ik allemaal in andere fases van het leven heb ontmoet. Twee in het bijzonder. De eerste ontmoette ik toen ik 19 was en voor het eerst naar Amerika ging. Ze is 18 jaar ouder, maar we zijn echt soulmates. De tweede ontmoette ik tijdens mijn studie journalistiek. We hebben nog steeds contact en als we elkaar zien hebben we het niet alleen over koetjes en kalfjes, maar gaan we vaak gelijk de diepte in. Wat ons samenbindt, is dat we het leven met elkaar vieren.”

 

Eva's Muzikale Theatervoorstelling Orpa

Victoria Cooper (17), Orpa

Victoria studeert aan de Dutch Academy of Performing Arts. Met de Jeugdtheaterschool speelde ze in diverse producties, waaronder Tarzan, Hairspray en Legally Blonde.

Welke les haal jij uit het verhaal van Ruth?
“Wat ik zo mooi vind aan het verhaal van Ruth, is dat je overal Gods hand in ziet. Bijvoorbeeld in hoe Hij zorgt voor Naomi en haar gezin (waar later Ruth en Orpa ook deel van uit mogen maken). Vaak wordt er over Orpa minder enthousiast gesproken, omdat zij een andere weg kiest dan Ruth. Ik vind het tof dat in deze voorstelling Orpa’s zoektocht naar haar place in this world er ook mag zijn.”

In de voorstelling neemt het thema vriendschap een grote plaats in. Dus als we het over vriendschap hebben: wat doe jij het liefst met je vrienden?
“Ik heb heel veel verschillende vriendschappen. Wat ik zelf heel tof vind, is samen met vrienden iets creëren. Zo heb ik vrienden in een theatergroep waarmee ik elk jaar een voorstelling neerzet. Ook het maken van verschillende kostuumcreaties doe ik graag met vrienden.”