Eva Logo

EO/Eva presents: Muzikale Theatervoorstelling 'Amazing Grace' - Crew

Denise Brand (Muzikale productie) 

Denise (44) is freelance pianiste, zangeres en arrangeur en heeft o.a. gespeeld en gearrangeerd bij Opwekking en in de band van Kees Kraayenoord. Daarnaast werkt ze mee aan EO-programma’s als Nederland Zingt en De Kapel, en zingt ze bij Gospel Boulevard. Tijdens Eva's Vriendinnenweekenden heeft ze de verantwoordelijkheid over het hele muzikale gebeuren.

Wat betekent het lied Amazing Grace voor jou?

Het lied begint met ‘who saved a wretch like me’. Dat doet me denken aan hoe ik mijzelf soms best een mislukkeling vind. Ik vind het een bemoediging en geruststelling dat ik niet de enige ben die er soms een potje van maak, maar dat het thema al door eeuwen heen speelt. Er wordt vervolgens gezongen over de overweldigende genade die God ons geeft en daaruit blijkt, dat we áltijd bij Hem thuis mogen komen. 

 

 

Arianne Vroege (Kostuums, haar & make-up)

Arianne (24) stelt de prachtige kostuums van de acteurs samen. Ze deed ook de styling bij Eva’s muzikale theatervoorstelling over Ruth (make-up, kostuums, haarstyling). 

Hoe is het voor jou om de styling van Amazing Grace te doen?

Het is heel anders dan de styling van musical Ruth. Bij Amazing Grace moet ik echt in de geschiedenis duiken: de oude Engelse cultuur en de tijd van de slavernij. Ik vind het wel heel interessant om dit allemaal te onderzoeken.

Wat is thuiskomen voor jou?

Na een drukke dag thuiskomen, mijn bh uit zwiepen, losse kleding aan, voetjes omhoog en heerlijk met mijn man op de bank hangen. Thuis is voor mij een plek waar het knus en gezellig is. 

 

Bianca Cooper, creative director

Welke boodschap hoop je met deze voorstelling op de bezoekers over te brengen?

Amazing Grace is het ultieme lied van vrijheid dat de wonderbare genade van God bezingt: ‘How sweet the sound, that saved a wretch like me…’ Dit volkslied van de christelijke kerk is tevens de titel en ook de verbindende factor tussen de twee verhalen die verteld worden in Eva’s Muzikale Theatervoorstelling. De voorstelling neemt je mee op verschillende wegen naar de universele drang om vrij te zijn. ‘I once was lost, but now I’m found…’ Een reis, die wat mij betreft, altijd (terug)leidt naar onze Hemelse Vader. Of we nu ‘oudste of verloren’ zonen of dochters zijn; bij Hem mogen we altijd thuiskomen. .‘Was blind but now I see…’ Dan gaat het er niet meer om wat je wel of niet hebt gedaan, maar over wie Hij is en wat Hij heeft gedaan. ‘Amazing Grace!’

 

Marije van der Knaap (spelregisseur)

Marije heeft een passie voor acteren, doceren, regisseren, presenteren en theater maken.

-Welke scene ontroert jou het meest in Amazing Grace? Waarom?

'Scene 12. Het is een sterfscène, die onverwachts komt. Wie wat waar wil ik niet verklappen. Behalve dat het hartverscheurend mooi is, vooral omdat er wordt geschetst hoe God op degene wacht en dat is ontroerend mooi.'

-In welk personage herken jij jezelf? En waarom?

Het is een combinatie van de twee slaven zusjes Abby en Betty. De een is heel opstandig en vraagt zich veel af over God en de wereld en heeft lef. Het andere zusje is dromerig en heeft een groot vertrouwen in God, omdat ze veel met God leeft en ziet hoe Hij voor hen zorgt, zij is vrij en blij.

Ik zelf ben erg eigenwijs, stel veel vragen ook aan God, heb best veel lef, tegelijk ben ik ook dromerig. Mijn vrijheid in lef heb ik van God gekregen aangezien Hij zo zorgt, inspireert en mij de weg wijst. Kortom: misschien ben ik wel hun grote zus, ik herken zoveel.'

Gospelkoor G-Roots

G-Roots brengt Amerikaanse black gospel muziek waarvan de wortels liggen in het evangelie, de blijde boodschap van Jezus . . . Gospel Roots!