Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo

Denise Brand (Muzikale productie) 

Denise (44) is freelance pianiste, zangeres en arrangeur en heeft o.a. gespeeld en gearrangeerd bij Opwekking en in de band van Kees Kraayenoord. Daarnaast werkt ze mee aan EO-programma’s als Nederland Zingt en De Kapel, en zingt ze bij Gospel Boulevard. Tijdens Eva's Vriendinnenweekenden heeft ze de verantwoordelijkheid over het hele muzikale gebeuren.

Wat betekent het lied Amazing Grace voor jou?

Het lied begint met ‘who saved a wretch like me’. Dat doet me denken aan hoe ik mijzelf soms best een mislukkeling vind. Ik vind het een bemoediging en geruststelling dat ik niet de enige ben die er soms een potje van maak, maar dat het thema al door eeuwen heen speelt. Er wordt vervolgens gezongen over de overweldigende genade die God ons geeft en daaruit blijkt, dat we áltijd bij Hem thuis mogen komen. 

 

 

Arianne Vroege (Kostuums, haar & make-up)

Arianne (24) stelt de prachtige kostuums van de acteurs samen. Ze deed ook de styling bij Eva’s muzikale theatervoorstelling over Ruth (make-up, kostuums, haarstyling). 

Hoe is het voor jou om de styling van Amazing Grace te doen?

Het is heel anders dan de styling van musical Ruth. Bij Amazing Grace moet ik echt in de geschiedenis duiken: de oude Engelse cultuur en de tijd van de slavernij. Ik vind het wel heel interessant om dit allemaal te onderzoeken.

Wat is thuiskomen voor jou?

Na een drukke dag thuiskomen, mijn bh uit zwiepen, losse kleding aan, voetjes omhoog en heerlijk met mijn man op de bank hangen. Thuis is voor mij een plek waar het knus en gezellig is. 

 

Bianca Cooper, creative director

Welke boodschap hoop je met deze voorstelling op de bezoekers over te brengen?

Amazing Grace is het ultieme lied van vrijheid dat de wonderbare genade van God bezingt: ‘How sweet the sound, that saved a wretch like me…’ Dit volkslied van de christelijke kerk is tevens de titel en ook de verbindende factor tussen de twee verhalen die vertelt worden in Eva’s Muzikale Theatervoorstelling. De voorstelling neemt je op verschillende wegen naar de universele drang om vrij te zijn. ‘I once was lost, but now I’m found…’ Een reis, die wat mij betreft, altijd (terug)leidt naar onze Hemelse Vader. Of we nu ‘oudste of verloren’ zonen of dochters zijn; bij Hem mogen we altijd thuiskomen. .‘Was blind but now I see…’ Dan gaat het er niet meer om wat je wel of niet hebt gedaan, maar over wie Hij is en wat Hij heeft gedaan. ‘Amazing Grace!’