Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo

Het verhaal van Eva's muzikale theatervoorstelling

In 1856 ontmoeten we de twee zusjes Betty en Abigail en de zelfstandige Felina, op een Surinaamse plantage waar ze als slaven wonen en werken. De vrouwen geven ieder op hun eigen manier invulling aan het verlangen naar vrijheid. Waar de een klaarstaat om te vluchten, vindt de ander rust door innerlijke vrijheid.

Amazing Grace

Honderd jaar eerder, in 1748, maken we kennis met de schrijver van het christelijke vrijheidslied Amazing Grace; John Newton en zijn vrouw Polly. Kapitein John Newton leidt een onstuimig en weerbarstig leven. Polly daarentegen vindt haar vrijheid in de traditie van de kerk. Als John op een van zijn reizen oog in oog komt te staan met de dood, verandert zijn leven, maar ook dat van Polly, voorgoed. Het ultieme lied van vrijheid, Amazing Grace, dat hij naar aanleiding van deze gebeurtenis schrijft, wordt tot op de dag van vandaag door christenen over de hele wereld gezongen.