Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo

EVA'S PRAYER COURSE - Info

Bidden is ontzettend belangrijk, maar wat vinden we het vaak lastig om te doen! De komende tijd hopen we als Eva-team met jullie een verdiepingsslag te maken en echt te groeien in gebed door samen de Prayer Course van Alpha te doen. 

Want er is goed nieuws! Als jij bidden lastig vindt, maar je wilt het wel graag leren, dan verkeer je in goed gezelschap. De discipelen stelden Jezus op een dag de vraag die de kern van de zaak raakte: “Heer, leer ons bidden!” Blijkbaar hadden zij het ook nodig om dat te leren. Voor velen van ons zal dat herkenbaar zijn. Terwijl gebed dé weg is om onze relatie met God te verdiepen.

Als antwoord op de vraag gaf Jezus hen het Onze Vader. Het gebed dat nog altijd door ruim een derde van de wereldbevolking regelmatig gebeden wordt. Het Onze Vader vormt de ruggengraat van de Prayer Course. 

Doen

De Prayer Course is een reis door het Onze Vader in zes korte filmpjes met bijbehorende gespreksvragen voor elke bijeenkomst. Allemaal ontworpen om in gesprek te gaan over gebed en om je gebedsleven te verdiepen.

Aan de hand van het Onze Vader diepen we zes thema’s rond gebed grondig uit:

  • aanbidding (doel in gebed)
  • vragen (kracht in gebed),
  • voorbede (standvastigheid in gebed),
  • omgaan met teleurstellingen (volharding in gebed),
  • leren luisteren (perspectief in gebed)
  • geestelijke strijd (samenwerking in gebed).

Elk thema begint met het gezamenlijk bekijken van een video. Daarnaast is er materiaal beschikbaar waarmee je met elkaar in gesprek kunt gaan. Daarnaast biedt Eva verschillende inspirerende en creatieve extra's waarmee je aan de slag kunt!

Verzamel daarom een groepje vrouwen die ook graag meer willen leren over bidden en ga aan de slag! Vanaf eind februari 2017 sturen we je zes keer aan het eind van de maand (eind februari, maart, april, mei, juni en augustus(!)) een nieuwsbrief toe met linkjes naar het materiaal. Op die manier ontsluiten we elke maand een aflevering van de Prayer Course en ondertussen groeit ook het aantal artikelen waaruit je kunt putten op eva.eo.nl/bidden. Ontdek je de Eva Prayer Course pas later, dan is dat geen probleem. Alle materiaal blijft beschikbaar, dus je kunt ook later nog van start gaan. 

De Prayer Course is uitgegeven en samengesteld door Alpha Nederland in samenwerking met de gebedsbeweging 24/7 Prayer Nederland.

Klik hier om je aan te melden!

Trailer Prayer Course

Trailer Prayer Course