Eva Logo

Ga jij door de modder tegen slavernij?

Ook in 2020 steunt Eva’s goede doel het werk van IJM in de strijd tegen slavernij. Dit jaar onder andere door het meedoen aan de Mudraise die op 27 jun wordt georganiseerd. Doe jij met Eva mee aan IJM's MudRaise? Je wordt uitgedaagd in een obstacle run van 3, 6, 9 of 18 kilometer.

 

Lockdown edition

Op 27 juni beginnen we om 10 uur is er een online kick-off. We dagen je uit om daarna de afstand waarvoor je je hebt ingeschreven te wandelen, rennen, fietsen of te zwemmen. Creëer hierbij zelf je hindernissen op het parcours, of gebruik bestaande hindernissen in parken en speeltuinen. Je lees meer over deze aangepaste MudRaise op mudraise.nl.

mudraise

Waarom?

50.000 kinderen worden in Ghana uitgebuit door slavenhandelaren om te werken in de visindustrie op het Voltameer. De kindslaven, jongetjes van soms vier jaar oud, werken 14 uur per dag met zeer weinig voedsel, kleding of rust. Regelmatig worden ze geslagen en gedwongen om slopend werk te doen. Zo moeten ze honderden kilo’s vis vervoeren. Of naar de diepte van het meer zwemmen om de netten te ontwaren, wat vaak leidt tot verdrinking. De slavenhandelaren ronselen de kinderen in afgelegen dorpjes door ouders 150 dollar per kind te geven, met de belofte dat zij onderwijs mogen volgen en geld verdienen. Op het moment dat de kinderen hun ouders verlaten, vervallen per direct de loze beloften en zijn de kinderen overgeleverd aan het web van de slavenbazen. Totdat IJM ingrijpt, met jouw hulp! Een reddingsoperatie van IJM kost ongeveer 3300 euro, dus jouw steun is hard nodig!

Waar & wanneer

Wanneer: De MudRaise vindt plaats op zaterdag 27 juni 2020
Waar: LOCKDOWN EDITION. Bij jou in de buurt!
Kosten: de aanmeldingskosten zijn 49 euro. Daarnaast vragen we je om je best te doen om 1500 euro aan fondsen te werven voor IJM, zodat er nog meer reddingsoperaties kunnen worden opgezet in Ghana!
Meer informatie: Kijk bij praktische info.

Foto: Willem-Jan de Bruijn

Eva Hoofdredacteur Griëtte gaat door de modder

Ook hoofdredacteur Griette gaat ook door de modder om geld op te halen voor de kindslaven in Ghana. "Ik ben dol op sporten. Ik heb nog nooit meegedaan aan een Mudraise, dus dit wordt echt een nieuwe uitdaging voor mij. Maar nadat ik beelden heb gezien van kinderen die in slavernij op het Volta-meer leven, geeft sporten voor een goed doel mij nog meer voldoening. Ik hoop dat ik er met mijn deelname een stukje aan kan bijdragen dat veel meer kinderen op het Voltameer van slavernij bevrijd worden. Het is verschrikkelijk om te horen en te zien dat voor de slavenhandelaars visnetten meer waard zijn dan kinderen. En toen ik hoorde waarom juist kinderen ingezet worden voor deze taak (omdat ze zulke kleine handjes hebben en onder water goed de vissen uit het net kunnen halen, terwijl ze niet eens kunnen zwemmen) draaide mijn maag zich om. Ik denk aan mijn eigen jongste van dezelfde leeftijd en kan mij nauwelijks voorstellen dat dit anno 2020 nog bestaat. En toch is het zo. Daar wil ik mijn ogen niet voor sluiten. Ik doe mee. En daag jou uit om ook mee te doen!"