Eva Logo

Verhalenwedstrijd - Eva

Eva & KokBoekencentrum

Verhalenwedstrijd

 

De deadline voor het insturen van verhalen is verstreken. De prijsuitreiking vond 29 september 2021 plaats. Lees hier meer over de uitslag.


Maakt niets jou zo blij als spelen met woorden? Zit jouw laptop vol verhalen die de moeite waard zijn om ontdekt te worden? Of lijkt deze lockdownperiode jou hét moment om je schrijfvaardigheid te ontwikkelen? Doe dan mee met onze verhalenwedstrijd!

Thema

Het thema van de verhalenwedstrijd is ‘Ik ben’. Verplaats je voor je verhaal in heel iemand anders dan jij zelf bent.

Stap in een ander leven

De charme van een meeslepend verhaal is vaak dat je de wereld bekijkt door andere ogen. Je bent voor even iemand anders, en je verplaatst je helemaal in zijn of haar leven. Zo kun je dingen meemaken die je niet zelf meegemaakt hebt, je kunt avonturen aangaan waarvoor je in het echte leven misschien wel terugdeinst.

Een schrijver kan zich in allerlei mensen verplaatsen, hoe gaaf is dat... Stap in een ander leven, stap in een andere wereld. Jij mag tijdelijk jouw personage worden! Leef zoals jouw personage, denk zoals jouw personage, en vooral doe zoals jouw personage. Voor even ben je iemand anders. Vanuit die wereld van die ander schijf jij jouw meeslepende verhaal! Dat kan in de ik-, hij-, of zij-vorm. Verras de lezer met iets bijzonders, iets onverwachts of een geheim.

Doe alsof je een echte schrijver bent, en wie weet word jij de winnaar van deze wedstrijd. De winnaars krijgen in september bericht. 

­

Schrijftips & workshop

We helpen je natuurlijk graag op weg! Houd daarom de Eva Leest Facebookgroep goed in de gaten.

  • Op woensdag 7 april gingen we live in de Facebookgroep met Beppie de Rooy. Beppie is aquirerend redacteur (literaire) fictie bij uitgeverij KokBoekencentrum. Zij coacht auteurs tijdens hun schrijfproces. Hoe schrijf je een goed verhaal? Samen met auteur Marlies Medema geeft ze jou handige handvaten en praktische opdrachten.
  • Gedurende de aanloopperiode naar de deadline (1 juni) voor het inleveren van je verhaal verschijnen er korte video's met schrijftips van auteurs zoals Corien Oranje in de Eva Leest Facebookgroep.