Eva Logo

Goede doel 2017/2018 - Eva

In 2017 en 2018 steunt Eva een nieuw goed doel: vakopleidingen voor kansarme vrouwen in Colombia. Velen van hen zijn gevlucht voor de gevolgen van de burgeroorlog.

'Het is nooit te laat om naar school te gaan'

In Bogota en Cartagena, de twee belangrijkste steden van Colombia, leven miljoenen mensen in sloppenwijken. Hoewel in november 2016 een vredesakkoord getekend is door de regering en guerillabeweging FARC, heeft de burgeroorlog diepe wonden geslagen. Dagelijks kampen mensen in met armoede en criminaliteit. De organisatie Conviventia, vanuit Nederland vertegenwoordigd door Woord en Daad, spant zich in om de leefsituatie van deze mensen te verbeteren. Een van hun activiteiten is een vrouwenvakschool, waar meerdere trainingen worden gegeven, zoals de opleiding tot bakker of kapper/schoonheidsspecialist. Voor deze vaktrainingen hopen we de komende anderhalf jaar geld bij elkaar te brengen door middel van collectes op Eva-evenementen, aandacht in het magazine en een exclusieve vrouwenreis in januari 2019.

Ga met Eva mee op reis naar Colombia!

In het voorjaar van 2019 hopen we met een groep vrouwen af te reizen naar Colombia om daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken bij de projecten van Conviventia. Ga je mee? Kijk hier voor meer informatie en reserveren! 

Wat kun jij doen voor de vrouwen in Colombia?

• Bid voor de vele inwoners van de sloppenwijken, en voor de teamleden van Conviventia, die in soms onveilige omstandigheden hun werk doen om hen te helpen en te bemoedigen.

• Wil je het werk van Conviventia eenmalig steunen? Voor 25 euro kan een vrouw een maand lang naar school.