Eva Logo

Goede doel 2017/2018 - Project

Over het project in Colombia

“Vanmorgen om 4 uur heb ik mijn sollicitatieformulier naar een bedrijf buiten de stad gebracht, zodat ik om 8 uur weer terug kon zijn om mijn elfjarige dochter Wendy te helpen met haar huiswerk. Zelf kan ik amper lezen of schrijven. Ik schaam me daarvoor. Ik vind het zo belangrijk dat Wendy dit wel leert. En wat zou ik ook graag een opleiding willen volgen.” (Maria Francesca)

Samen met EO-Metterdaad zamelt Eva in 2017 en 2018 geld in voor vrouwen én hun gezinnen in de sloppenwijken van Colombia. Door een opleiding te volgen tot schoonheidsspecialiste, administratief medewerkster, naaister of bakker krijgen zij een nieuwe toekomst. Tijdens de opleiding doen de vrouwen niet alleen vakkennis op, ook leren ze hoe ze kunnen solliciteren of een eigen bedrijf kunnen starten. De opleidingen maken deel uit van het programma van Conviventia, een partnerorganisatie van het Nederlandse Woord en Daad. 

Vakopleidingen voor vrouwen

In 2017 en 2018 wil de Colombiaanse organisatie Conviventia 1700 vrouwen vakonderwijs bieden op een van de twee vakscholen in Bogota en Cartagena. Een opleiding voor een vrouw duurt een jaar en is verdeeld in vier modules van drie maanden. Elke module kost tussen de 75 en 150 euro. 

Missy Christie, directeur van Conviventia: "Vier relaties zijn belangrijk bij de trainingen: het herstel van je relatie met God, met jezelf, met je familie en met de gemeenschap. We kijken niet alleen naar de vrouwen, maar ook naar hun gezinnen: zijn er rondom een persoon nog meer mensen die hulp nodig hebben?" Meer lezen kan op de website van Woord & Daad. 

Over Colombia

Colombia (ruim 47 miljoen inwoners) is een land dat in het noordwesten Zuid-Amerika ligt. Bogotá is de hoofdstad. Lange tijd werd Colombia geteisterd door een burgeroorlog tussen de heersende regering en linkse guerrillatroepen als Farc en ELN. In 2016 werd de vrede getekend, maar de gevolgen zijn in het land nog steeds zichtbaar. Armoede, drugshandel en criminaliteit zijn aan de orde van de dag, met name in de sloppenwijken rondom de grote steden. De voertaal in Colombia is Spaans.