Eva Logo

'Als hij maar niet gepest zou worden' - Eva

  • Sandra Patricia Medina (36)
  • Weduwe en hertrouwd, moeder van Jefferson (18), Jorley (14) en Christian (11)
  • Woont in: Bogota 

“Christian, mijn jongste zoon, lijdt aan een aangeboren fysieke afwijking. Er groeien twee cystes in zijn hersenen. Hij heeft hiervoor drie ingrijpende operaties gehad, die zichtbaar zijn in zijn gezicht. Toen hij naar de ‘God is liefde’-school ging, was ik heel bang dat hij gepest en buitengesloten zou worden. Maar op deze school is iedereen zo lief voor hem. We bidden voor genezing bij hem. Een van de cystes is nu volledig verdwenen. Een wonder.”

“Ik ben thuisblijfmoeder. Ik woon met mijn kinderen in hetzelfde huis als mijn ouders. Mijn man is overleden toen Christian tien maanden oud was. Jefferson, mijn oudste zoon, is een grote steun voor me. Hij is volwassen en studeert nu.

Twee jaar geleden heb ik een ongeluk gehad. Mijn rechtervoet is hierbij ernstig beschadigd, waardoor ik niet goed kan lopen en geen normaal werk kan vinden. Het is niet makkelijk om kinderen op te voeden in deze wijk van Bogota. Je wilt ze graag bepaalde principes bijbrengen, maar soms gaat het anders.

Toen Jefferson, mijn oudste, op een openbare basisschool zat, maakte hij moeilijke tijden door. Op openbare scholen is veel sprake van geweld en drugsgebruik. Jerson was in contact geraakt met verdovende middelen en verslaafd. Op een dag hoorde ik van een vriend over de school van Conviventia, die de naam ‘God is liefde’ draagt. Hij vertelde dat hier normen en waarden werden geleefd die anders waren. Ik greep de kans met beide handen aan. In grade 8 (vergelijkbaar met klas 2 van de middelbare school, red.) stapte Jerson over naar de ‘God is liefde’-school. Het was een zegen in alle opzichten. Gloria, het hoofd van de school is een echte strijder. Ze hield regelmatig contact met me en bad voor mij en mijn kinderen. Ze zag een kant van Jerson die hij zelf niet zag. Een jaar nadat Jerson op de nieuwe school was geweest, was hij compleet veranderd. Hij heeft goede, betrouwbare vrienden, en een doel in zijn leven. Hij wil graag industrieel ontwerper worden.”