Eva Logo

Goede doel 2019/2020 - Eva

In 2019 en steunt Eva een nieuw goed doel: IJM, een organisatie die tot doel heeft een einde te maken aan slavernij en mensenhandel wereldwijd.

Slavernij, dat hadden we toch afgeschaft?

Slavernij, dat hadden we toch afgeschaft?

Nee, helaas. Het aantal mensen dat gebukt gaat onder moderne slavernij, is anno 2019 meer dan 40 miljoen. Daarvan worden 50.000 kinderen in Ghana uitgebuit door slavenhandelaren om te werken in de visindustrie op het Voltameer.

De kindslaven, jongetjes van soms vier jaar oud, werken 14 uur per dag met zeer weinig voedsel, kleding of rust. Regelmatig worden ze geslagen en gedwongen om slopend werk te doen. Zo moeten ze honderden kilo’s vis vervoeren. Of naar de diepte van het meer zwemmen om de netten te ontwaren, wat vaak leidt tot verdrinking. De slavenhandelaren ronselen de kinderen in afgelegen dorpjes door ouders 150 dollar per kind te geven, met de belofte dat zij onderwijs mogen volgen en geld verdienen. Op het moment dat de kinderen hun ouders verlaten, vervallen per direct de loze beloften en zijn de kinderen overgeleverd aan het web van de slavenbazen.

In het jaar dat Eva Op weg gaat naar Vrijheid, slaan we met International Justice Mission (IJM) de handen ineen tegen de slavenhandelaren in Ghana. Ons doel: zoveel mogelijk kindslaven bevrijden. Doe je mee?