Eva Logo

 

             Luisterboek: Een plaag van geweld

               Beluister hier een podcast met het schokkende verhaal over moderne slavernij! 

 

 

“Het luisterboek 'Een plaag van geweld' confronteert je niet alleen met de harde realiteit van moderne slavernij, maar laat je ook zien wat we kunnen doen om een einde te maken aan dit onrecht.”

Henk Jan, storyteller bij International Justice Mission, schreef het schokkende boek: 'Een plaag van geweld'. Het boek beschrijft het heftige verhaal van moderne slavernij. Zoals het verhaal van Sheeba. Een vrouw uit Zuid-Azië, die op een slinkse wijze in de val werd gelokt. Voor ze het wist, was ze een slaaf in een steenfabriek en kon ze geen kant meer op. Maar daar bleef het niet bij: Sheeba werd stelselmatig verkracht en moest toekijken hoe haar man met een stok werd afgeranseld.

'Ik moest de tranen uit mijn ogen wrijven'

 “De waargebeurde verhalen waren soms zo heftig. Ik heb bij het schrijven van dit boek diverse keren de tranen uit mijn ogen moeten wrijven,” vertelt Henk Jan. “Het lukte me anders niet meer om te lezen wat ik op dat moment aan het tikken was op mijn laptop.” 

“Het doel van het boek is mensen raken, zodat zij vervolgens in actie kunnen komen. Ik beschrijf hoe belangrijk het is om het probleem bij de kern aan te pakken. We kunnen wel alleen scholen bouwen, maar als de kinderen onderweg worden ontvoerd of verkracht, missen we ons doel: gerechtigheid. 

Ik geloof dat Gods hart uitgaat naar de meest kwetsbaren van deze wereld. We geloven dat God ons oproept om er voor hen te zijn. Door dit boek te lezen word je je bewust van de slavernij die nog een veel te grote plek inneemt in deze wereld.”