Eva Logo

Wij kunnen iets doen!

Het hoeft niet zo te zijn: Ghana heeft al strenge wetten tegen slavernij, inclusief de Human Trafficking Act van 2005. Deze wetten verbieden alle vormen van mensenhandel en slavernij met strenge straffen voor handelaren en slavenhouders. De Ghanese overheid gaf toe dat consequente handhaving van deze wetten een cruciaal ontbrekend stuk is in het gevecht tegen kinderslavernij. De regering vertelde dat ze ernaar verlangt om de straffeloosheid te stoppen van mensenhandelaren en slavenmeesters op het meer. 

Tot nu toe

IJM werkt al langere tijd in het zuiden van het land, en sinds 2018 ook aan de noordkant van het Voltameer in de meer afgelegen gebieden. Het project dat Eva’s Goede Doel steunt, zal zich richten op de noordkant van het meer.

Opbrengst

We hopen met Eva’s Goede Doel over een periode van 1,5 jaar (t/m zomer 2020) geld op te halen voor de salarissen van mensen die verantwoordelijk zijn voor ‘aftercare’; dus de opvang van de jongeren die worden gered op het meer.

 

​​​​​​​Tikkie-actie!

1 reddingsactie kost gemiddeld € 3300. Dit bedrag hebben we inmiddels samen opgehaald!

Vijf €uro voor €va’s Goede Doel in Ghana

Een paar €uro, handig voor parkeergeld of een broodje bij de bakker. Als losse munten niet in staat om heel veel te betekenen, maar in grote aantallen, genoeg om een grote vuist te maken.

En dat willen samen met jou gaan doen! Doneer daarom vandaag jouw vijf €uro zodat nog meer kinderen bevrijd kunnen worden. Als we allemaal vijf €uro geven, maken we samen een krachtige vuist tegen slavernij op het Voltameer.

Ik doe mee