Eva Logo

Hoe kunnen we online kindermisbruik tegengaan?

Dit is de aanpak van IJM:

 • Slachtoffers bevrijden
  We helpen de Filipijnse autoriteiten en internationale rechtshandhavingsinstanties met de opsporing en bevrijding van kinderen die door pedoseksuelen worden gedwongen seksuele handelingen te verrichten voor online (live)streaming.
 • Criminelen laten berechten
  We staan openbaar aanklagers juridisch bij tijdens de vervolging van de handelaren, pooiers en klanten, zodat er een einde komt aan straffeloosheid en andere criminelen worden afgeschrikt.
 • Levens herstellen
  We maken een individueel nazorgplan voor elk bevrijd slachtoffer, werken samen met professionele nazorginstanties, voorzien in traumaverwerking en zorgen dat slachtoffers naar school kunnen en een vak leren.
Sam Inconcio directeur IJM
Sam Inconcio

Sam Inocencio, directeur van IJM de Filipijnen: ‘Armoede bestrijden is niet genoeg’

Sam Inocencio, advocaat en directeur van IJM de Filipijnen: “Deze misdaad lossen wij niet met elkaar op door armoede te bestrijden. Het misbruik vindt niet alleen plaats in sloppenwijken. Ook de middenklasse maakt er zich schuldig aan. The Queen of Cybersex, zoals een beruchte dader werd genoemd, woonde in een prachtig huis voordat zij werd gearresteerd. Mensen gebruiken kinderen dus niet alleen om uit armoede te ontsnappen, maar omdat het simpelweg een gemakkelijke manier is om geld te verdienen.
De weg om misbruik van kinderen voor cyberseks aan te pakken, is effectieve wetshandhaving. Seksueel geweld tegen kinderen moet worden aangepakt. Daders moeten worden gestraft. Kinderen worden beschermd als potentiële daders zich niet langer aan deze misdaad durven te wagen, omdat ze de kans lopen in de gevangenis te eindigen.”

Resultaten

Dit maakten donateurs mogelijk in De Filipijnen

 • 669 kinderen zijn bevrijd van seksueel misbruik
 • 129 kinderen hebben traumatherapie afgerond
 • 256 verdachten zijn gearresteerd
 • 90 misdadigers zijn veroordeeld

Mede dankzij onze trouwe supporters konden de teams van IJM hun werk doen in de Filipijnen. De impact hiervan is groot. Kinderen worden niet langer misbruikt voor het oog van de webcam. Ze krijgen onderwijs, nazorg en therapie van het IJM-nazorgteam. Ze spelen tikkertje met hun vriendjes en zijn weer kind zoals een kind hoort te zijn.

Data zijn gebaseerd op statistieken van de periode 2011 tot 7 augustus 2020.

Vele duizenden kinderen worden nog dagelijks misbruikt. Help jij mee om hen te bevrijden?