Eva Logo

Vecht samen met Eva en IJM tegen seksuele uitbuiting van kinderen!

In de laatste maanden van 2020 steunt Eva, i.s.m. EO Metterdaad, IJM (International Justice Mission) in hun strijd tegen online seksuele uitbuiting van kinderen. Tijdens de corona lockdown is het online kindermisbruik enorm toegenomen. Help jij mee om dit vreselijke misbruik te stoppen?

 

 

OSEC IJM

Duizenden Filipijnse kinderen misbruikt voor de webcam

Op de Filipijnen zijn vele duizenden kinderen het slachtoffer van seksueel misbruik voor de webcam. Door hun ouders of andere familieleden worden ze gedwongen om uit de kleren te gaan en opdrachten van ‘klanten’ uit te voeren. Die klanten komen vaak uit westerse landen als Australië, de Verenigde Staten en ook Nederland.

Slachtoffers zijn jong – soms onder de twee jaar

Voor de opkomst van het internet moesten pedoseksuelen naar de Filipijnen reizen om kinderen te misbruiken. Mensenhandelaren ronselden kwetsbare tieners en verleidden ze om in bars en clubs te werken. Nu kunnen pedoseksuelen de huizen van Filipijnse kinderen binnenkomen via een simpele internetverbinding. Slachtoffers zijn jong - soms zelfs onder de twee jaar - en de pooiers en handelaren zijn vaak familieleden die makkelijk geld willen verdienen door de kinderen te exploiteren.

Sinds IJM in 2000 is gestart in de Filipijnen zijn er, in samenwerking met de overheid, grote stappen gezet om mensenhandelaren te stoppen die kinderen uitbuiten voor de commerciële seksindustrie. Er zijn veel clubs die kinderen verkochten voor seks gesloten en de criminelen zijn voor het gerecht gesleept. Onderzoeken hebben laten zien dat het aantal kinderen dat op straat en in clubs beschikbaar is voor seks, is gedaald met 75 tot 86 procent in de steden waar IJM werkt.

OSEC IJM

Door de corona lockdown is de nood nog groter geworden

De strijd tegen misbruik voor het internet is echter een stuk complexer. Dit misbruik vindt altijd achter gesloten deuren plaats. Door de corona-epidemie en de bijbehorende lockdown is de nood nog groter geworden. Vaak zijn het de eigen ouders, familieleden of ‘huisvrienden’ die kinderen misbruiken voor live ‘seksshows’. Deze kinderen worden dus misbruikt door mensen met wie zij nu 24 uur per dag in huis zitten. Ook de vraag naar online kindermisbruik vanuit westerse landen neemt toe.

Eva slaat met International Justice Mission (IJM) de handen ineen tegen kindermisbruik voor de webcam in de Filipijnen. Ons doel: zoveel mogelijk kinderen bevrijden. Help je mee?

Ons doel: zoveel mogelijk kinderen bevrijden. Help je mee?

Beeld: IJM