Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo

Bewust of onbewust, we dragen allemaal ballast met ons mee. Gebeurtenissen uit het verleden, onjuiste gedachten, angsten of verslavingen: ze weerhouden ons ervan voluit te leven. Ze houden ons eigenlijk vast als slaven... Net als bij het volk van Israël. Wat een reis maakten zij! God begon hun weg uit de slavernij al toen ze er nog helemaal in vastzaten. Hoewel ze door de Egyptenaren gekleineerd en ingeperkt werden, zorgde Hij ervoor dat ze juist een groot(s) volk werden.

In 2019 volgen we met Eva de tocht die de Israëlieten maakten van Egypte tot aan de Sinaï. We staan stil bij momenten die bepalend waren voor hun vrijheid. Je zult merken: de reis die ze maakten was pittig, maar vooral rijk! Maar God liet hen steeds weer zien: Ik ben erbij, Ik heb plannen voor jullie en Ik ben trouw. Hij gaf Zijn volk de kans een diepe relatie met Hem op te bouwen, in vrijheid! Die kans geeft Hij eveneens aan jou. Verlang jij daar ook naar?

 

Ga jij mee op weg naar vrijheid?

'Amazing Grace, how sweet the sound...' Wie kent het ultieme lied van vrijheid niet? Dit lied is in 2019 Eva's volkslied, perfect passend bij het jaarthema. Minella reisde samen met Trinity af naar de kust van Noord-Ierland om dat lied hier op te nemen. Want op deze plek geïnspireerd schreef John Newton 'Amazing Grace'. Waarom? Dat zie je in de video.

Eva's Vriendinnenweekend

Tijdens Eva's Vriendinnenweekend verdiepen we ons in de gelijkenis van de verloren zoon, die thuis bij de Vader zijn vrijheid vond. Spreker is Wim Grandia. Ook is er een dit jaar opnieuw een bijzondere muzikale theatervoorstelling! Kijk hier voor meer informatie.  

Door de e-cursus

Minella van Bergeijk en Agnes Huizenga gaan samen in gesprek over vijf stappen naar vrijheid: zelfdiscipline, verantwoordelijkheid, goede communicatie, in waarheid leven en overgave. Vanaf eind december kun je je aanmelden voor deze gratis online cursus.

Als Eva-abonnee

Ben je nog geen Eva-abonnee, en wil je met ons een jaar op weg naar vrijheid? Abonneer je dan nu op Eva. Nu een heel jaar voor €25. Word abonnee