Eva Logo

Een feestje met Anna Yilmaz 

Bij een verjaardag hoort taart en niet zomaar eentje. Niemand minder dan Anna Yilmaz (31), Heel Holland bakt-winnares en bekend van haar eigen smaakatelier in Amersfoort, ging voor Eva aan de slag. Wanneer patissier Anna taarten op tafel zet, ben je verzekerd van een goed feestje.  

Hou je van feestjes? 

Anna: “Ik hou zeker van feest. Door de coronacrisis ben ik dat wel een beetje kwijtgeraakt, hoor. Maar als er een gelegenheid is om een feestje te vieren, ben ik daar altijd voor in. Met oud en nieuw organiseren mijn partner en ik vaak thuis een feestje. Dan vind ik het leuk om de tafel mooi te dekken en vol te zetten met lekkere hapjes. Ik ben ook gek op cocktails, dus dan maak ik graag een eigen cocktailbar. De oliebollen laat ik liever over aan de bakker, dat vind ik zo’n geklieder. Verder bak ik alles!” 

Wat is voor jou een belangrijk feest? 

“Ik vind onze christelijke feestdagen altijd erg belangrijk, zoals Kerst. Het samenzijn is mooi, maar het verhaal over Jezus’ geboorte vind ik het belangrijkst. Ook verjaardagen van dierbaren vind ik erg belangrijk.” 

Wat doe jij als je je helemaal niet feestelijk voelt? 

“Ik vind het prima om lekker wat tijd voor mezelf te hebben en zo tot rust te komen. Ik ga een serietje kijken of de stad in voor een kopje koffie. Als ik me rot voel ga ik niet bakken, want dat doe ik al vijf dagen in de week!” 

Hoe is het om nu jouw eigen koffie- en taartenzaak te hebben? 

“Mijn smaakatelier staat bekend om de taartjes, maar je kunt er ook komen voor een kop koffie of lekkere lunch. In het weekend kun je hier zelfs ontbijten. Het was altijd al mijn droom om mijn eigen zaak te hebben. Het is hard werken: ik moet de knop omzetten en elke dag weer bakken, want de winkel moet draaien. Maar dat blijft leuk, er zijn ook altijd leuke reacties. Mensen uit het hele land komen naar mijn zaak.”