Eva Logo

Jaarthema 2020: Licht Leven - Eva

'Wij wensen vrouwen een Licht Leven, vanuit een relatie met God'

Licht Leven

In 2020 is het jaarthema Licht Leven. Dat is wat we vrouwen wensen; een Licht Leven, vanuit een relatie met God, jezelf en de mensen om je heen. We willen vrouwen uitdagen om een (hernieuwde) ontmoeting met God te hebben en een relatie met Hem aan te gaan. Door deze relatie worden we uit het duister naar het Lichtgehaald en worden we gekenmerkt met de stempel van de Heilige Geest (Efeze 1:13). Hierdoor wordt ons hart verlicht (Efeze 1:18) en mogen we ons kinderen van het Licht noemen (Efeze 5:8). 

Sleutels tot Licht Leven

De brief van Paulus aan de Efeziërs is dit jaar onze gids naar Licht Leven. In dit Bijbelboek vinden we negen ‘sleutels’ die ons daarbij helpen. In het Eva-magazine staat elke maand één sleutel centraal: 

FOCUS

De belofte van Jezus (Efeziërs 1:1-14). Eva 9 (dec/jan)

KRACHT

De grote kracht van Gods macht die in ons is (Efeziërs 1:15-23). Eva 1 (februari)

DANKBAARHEID

Door zijn genade zijn we gered en hebben we een plaats in hemelsferen (Efeziërs 2:1-10). Eva 2 (maart).

VERZOENING

Hij is onze vrede, met zijn dood heeft hij van twee werelden een gemaakt. (Efeziërs 2:11-22). Eva 3 (april/mei).

INZICHT

Het mysterie van de liefde van Christus begrijpen, en daarvan de lengte, hoogte en diepte doorgronden. (Efeziërs 3:1-21). Eva 4 (juni).

EENHEID

Leef samen, verdraag elkaar, zing en wees goed voor elkaar. (Efeziërs 4:1-16). Eva 5 (juli/aug).

BEKERING

Jezus' liefde is in ons om ons zelf lief te hebben en liefde voor elkaar te hebben. (Efeziërs 4:17- 5: 20). Eva 6 (september).

DIENEN

Jezus gaf ons geschenken op aarde door middel van apostelen, profeten, leraren en leiders. (Efeziërs 5:21- 6: 9). Eva 7 (oktober)

VECHTEN

Jezus biedt ons zijn wapenuitrusting aan, zodat we klaar zijn voor de strijd. (Efeziërs 6:10- 24). Eva 8 (november).  

Themalied van The Bowery

Speciaal voor Eva schreven de mannen van The Bowery een lied over Licht Leven: Travel Light.

Eva's studie-tweedaagse

Licht Leven

Het leven kan soms knap ingewikkeld zijn. En toch belooft Jezus ons een Licht Leven. Maar wat betekent dat precies? Kun je Licht Leven te midden van pijn, stress en conflicten? En, is Licht Leven te leren? Tijdens Eva’s studie-tweedaagse op 21 en 22 februari 2020 gaat psychologe Michelle van Dusseldorp met deze vragen aan de slag. Klik hier voor meer informatie.

Licht Leven met een Eva abonnement

Licht Leven

Ben je nog geen Eva-abonnee, en wil je dit jaar Licht Leven met ons? Abonneer je dan nu op Eva en ontdek de negen sleutels uit Efeziërs. Nu een heel jaar voor € 25. Word abonnee