Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
29 september 2017 in Muzieklijst

Vijf liedjes om vandaag te luisteren

Muziek. We worden er blij van, halen er troost uit, worden bemoedigd en genieten ervan. Eigenlijk houden we er allemaal van! Daarom vroegen we de Eva vrouwen naar hun lievelingsliedjes. En deze vijf bemoedigende nummers kwamen eruit! Dus plof lekker neer op de bank met een warm kopje thee en geniet van deze prachtige muziek.
Ik zal er zijn | Sela

Ik zal er zijn | Sela

Dit prachtige lied, gezongen door Kinga Bán, is bij velen een favoriet. Het prachtige lied stroomt over van hoop, troost en bemoediging. Wat we ook meemaken, hij is erbij!

“Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. 
Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’.”

Lopen op het water | Opwekking 789

Lopen op het water | Opwekking 789

Na de Engelse versie van Hillsong (Oceans) werd dit prachtige nummer vertaald en opgenomen in de Opwekkingsbundel. En wat zijn wij daar blij mee! Hoe hoog de golven van het leven soms over ons heen dreigen te slaan, we mogen Zijn hand pakken en Hem volgen. Wat een trouw! “Geest van God, leer mij te gaan over de golven, in vertrouwen U te volgen, te gaan waar U mij heen leidt.”

Tienduizend redenen | Opwekking 733

Tienduizend redenen | Opwekking 733

Ondanks zorgen en verdriet, is er altijd iets om dankbaar voor te zijn. Met dit prachtige lied mogen we onze dank met volle borst uitzingen. En zet dan gerust het lied nog een keer aan. Of nog tienduizend keer. Want Hij is die dank meer dan waard.

“Met meer passie dan ooit;
o mijn ziel, 
verheerlijk zijn heilige Naam.”

De stad met paarlen poorten | Joke Buis

De stad met paarlen poorten | Joke Buis

Hoewel dit lied al heel wat jaren oud is, blijft het voor velen een favoriet. En niet voor niets, want de oude woorden spreken over de wonderlijkheid en glorie van het Koninkrijk van God: ‘Het nieuw Jeruzalem’. We mogen vol verwachting uitkijken naar de lichtstad die beschreven wordt in dit prachtige lied. Joke Buis maakte deze mooie versie van het nummer.

“Daar zal ik mijn Heer ontmoeten, luist'ren naar zijn liefdestem. Daar geen rouw meer en geen tranen in het nieuw Jeruzalem.”

Stil, mijn ziel, wees stil | Opwekking 717

Stil, mijn ziel, wees stil | Opwekking 717

Soms kan de onzekerheid ons vastgrijpen, op welke manier dan ook. Je kan je dan zo onrustig en bang voelen! Maar dit lied laat ons zien dat we niet bang hoeven te zijn. We mogen vertrouwen op Hem, Hij zal ons rust geven!

“Vredevorst vernieuw een
vaste geest binnen in mij
die rust in U alleen”