Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
Nationale Kringloopdag
3 oktober 2019 in Uit & thuis

Nationale Kringloopdag: feest in de kringloopwinkel!

Kringlooporganisaties doen hard hun best voor mens en milieu. Elke eerste zaterdag van oktober vieren ze dat met een Nationale Kringloopdag. Op deze dag is het feest bij ruim tweehonderd kringloopwinkels. Zin in een kop koffie, mensen ontmoeten en iets moois vinden? Lees waar je moet zijn.

Hapje en drankje

De kringloopwinkels van 100% Kringloop zijn door het hele land te vinden. Veel locaties zetten een hapje en een drankje klaar. Er worden activiteiten georganiseerd die aansluiten in het thema van het jaar. Een ideaal moment om er eens lekker rond te struinen. Wie weet wat je tegenkomt!

Met z’n allen in de bus

Woon je in de buurt van Zuid-Holland? Let dan even op. Kringloopwinkel Rataplan pakt namelijk ieder jaar weer uit met een grootse activiteit. Grote tourbussen rijden van kringloop naar kringloop. Voor een bijdrage van € 5,- per persoon kun je all-inclusive meerijden. Er is lunch, koffie, lekkers en muziek. En aan het einde van de dag krijg je ook nog een cadeaubon van € 15,-. Maar je moet er snel bij zijn, want vol = vol.

Schatzoeken en appeltaart

Wanneer je meer interesse hebt in antiek, ben je in Leusden aan het goede adres. Daar wordt de Nationale Kringloopdag gevierd met een uitgebreide Antiek- en Curiosamarkt. Maar ook in Kringloopcentrum Amersfoort is genoeg te beleven. Er is livemuziek, je kunt schat zoeken en koffiedrinken met een stuk appeltaart voor maar € 1,-. Voor kinderen is er gratis popcorn. Ook kun je een rondleiding volgen voor een uniek kijkje achter de schermen.

Duurzame modeshow

In de kringloopwinkels van Het Goed zijn altijd mooie dingen te vinden. En ook zij doen mee met de Nationale Kringloopdag! In het kader van ‘duurzaam staat je goed!’ organiseren zij op veel van hun locaties een duurzame modeshow om te laten zien hoe je hip kunt zijn met tweedehandskleding. Ook staan er hapjes en drankjes klaar.

 

Verder lezen: De kringloopwinkel van Paula en Frans Korpershoek. 'Hier kunnen wij ons geloof uitdragen'.