Eva Logo
Veertigdagentijd veertigvragentijd podcast
26 februari 2020 in Podcasts

Podcast | Veertigdagentijd: in 40 vragen richting Pasen

De veertigdagentijd is weer aangebroken: een vastenperiode en tijd van bezinning. Maar hoe geef je hier invulling aan? Wij helpen je met de Veertigvragentijd Podcast!

Beluister de veertigvragentijd podcast hier!

Luister via: Soundcloud | Spotify | Itunes

Veertigvragentijd veertigdagentijd podcast boek

De veertigdagentijd – Hoe zit dat ook alweer?

De veertigdagentijd is een periode van veertig dagen waarin veel christenen vasten. Dit kan van van alles zijn: snoepen, alcohol of bijvoorbeeld social media. Het is een periode van bezinning, naar Pasen toe. De veertigdagentijd begint op Aswoensdag. Aswoensdag is de dag na carnaval, en een van oorsprong katholieke traditie. Op Aswoensdag krijgen de gelovigen in de kerk van de priester of dominee een kruisje van as op hun voorhoofd geveegd. Aswoendag is een dag van boete doen: Je betoont spijt over je fouten en verklaart dat je een beperkt mens bent. Vandaar die as: uiteindelijk zijn alle mensen stof.

Tijdens de veertigdagentijd tellen de zondagen niet mee: op een feestdag hoeft men immers niet te vasten. De veertigdagentijd eindigt op Stille Zaterdag: de dag van Jezus’ sterven.

De veertigvragentijd podcast

In deze periode van bezinning willen we je helpen om je relatie met God te verdiepen door de Veertigvragentijd Podcast aan te bieden. Deze podcast is gebaseerd op het boekje ‘Veertigvragentijd’ dat is geschreven door Willem Ouweneel en Paulien Vervoorn. De podcast neemt je mee door het boek van de discipel Lucas: iedere dag lezen we een gedeelte uit Lucas en stellen we een prikkelende vraag (en geven we een antwoord) aan de hand van het Bijbelgedeelte. De Bijbelgedeelten worden voorgelezen uit de Bijbel in gewone taal.  

Veertigdagentijd veertigvragentijd 40 dagen 40 vragen

Nog een leuke tip: 40 dagen – 40 vragen

Wil je meer aandacht voor elkaar en je verbinden met anderen? Dan is de digitale scheurkalender iets voor jou. 40 dagen – 40 vragen stelt vragen die jou helpen bij het geloofsgesprek met anderen. En geven verdieping aan je relatie met je gezin, vrienden of collega’s. Elke dag ontvang je om 6.00 uur een gespreksvraag in je mailbox. Veertig dagen lang.

Schrijf je hier in en ontvang jouw digitale scheurkalender 40 dagen – 40 vragen. Elke dag ontvang je een prikkelende (gespreks) vraag voor aan de ontbijttafel, om over te mijmeren op de fiets of te bespreken na het avondeten met je kinderen.