Eva Logo
Cocky Drost in Thuis met Eva
6 april 2020 in Thuis met Eva

Thuis met Eva #11 - Cocky Drost over omgaan met pijnplekken

Iedereen heeft pijnplekken op zijn ziel, zo legt relatietherapeute Cocky Drost uit in deze video. Zelf heeft Cocky lang het idee gehad dat zij niet goed genoeg was. Daardoor heeft zij moeite met kritiek. Hoe ga je om met die pijnplekken en de emoties die daarbij horen?

Als voorbeeld noemt Cocky Drost een reactie die bij haar ontstond toen haar man goedbedoelde advies wilde geven. 'Mijn man zei dat ik tijdens het maken van andijviestampot gelijk de spekjes er doorheen moest lepelen. Dit zou beter zijn voor de smaak.' Cocky ontplofte toen zij dit hoorde. Want met deze opmerking werd haar pijnlijke plek aangeraakt, namelijk dat ze zich niet goed genoeg voelde.

Zo heeft iedereen pijnplekken. Cocky legt uit hoe je niet hoeft te strijden tegen deze plekken, maar juist mag erkennen dat ze er zijn.

Bekijk ook: Cocky Drost over jouw 'pixels' accepteren

Cocky Drost (36) is relatiecoach, echtgenote, moeder én christen. Ze geeft workshops en orgniseert relatiereizen. Voor 'Thuis met Eva' maakte ze deze bemoedigende vlog! Bekijk hier ook haar eerste vlog, waarin ze fijne relatietips geeft.