Eva Logo
koningshuis
26 april 2021 in Lijf & leven

Doe de quiz: Wat weet jij over de koninklijk familie?

We kennen ze allemaal, koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters; Amalia, Alexia en Ariane. Maar hoe goed is jouw kennis over de koninklijke familie? Doe de quiz en kom erachter!

1. Wat is het lievelingseten van Máxima?

a. Stamppot met rookworst
b. Erwtensoep
c. Schnitzel met friet
d. Carpaccio

2. Willem-Alexander is de eerste mannelijke Nederlandse vorst in…

a. …72 jaar
b. …123 jaar
c. …136 jaar
d. …157 jaar

3. Waar is onze koning geboren?
a. Amsterdam 
b. Den Haag
c. Heerhugowaard
d. Utrecht

4. Wat is de minimale hoogte van de hakken van Máxima?
a. 5 cm
b. 8 cm
c. 10 cm 
d. 12 cm

5. Wat is de volledige naam van de koning?
a. Willem-Alexander  Christof Frederik Hendrick, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg
b. Willem-Alexander Claus George Ferdinand Prins van Oranje, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg
c. Willem-Alexander Cornelis Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, graaf van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg

6. Welk(e) huisdier(en) had Willem-Alexander in zijn studententijd?
a. Een hond en een kat
b. Een hamster
c. Kippen en een haan
d. Een papegaai

7. In welk jaar werd Máxima officieel Nederlandse?
a.1999
b. 2001
c. 2002
d. 2003

8. Welke hobby hebben alle drie de prinsessen?
a. Piano spelen
b. Hockey
c. Tennis 
d. Tekenen 

9. Voor welke voetbalclub is Willem-Alexander?
a. Ajax
b. Feyenoord
c. PSV
d. Vitesse 

10. Waar hebben Willem-Alexander en Máxima elkaar ontmoet?
a. New York, America 
b. Sevilla, Spanje
c. Amsterdam, Nederland
d. Buenos Aires, Argentinië 

11. Hoeveel mensen in Nederland hebben dezelfde naam als de kroonprinses: Amalia?
a. 102
b. 231
c. 450
d. 589

12. Wie van de prinsesjes speelde Somebody to Love van Queen op de gitaar op de verjaardag van Willem-Alexander?
a. Amalia
b. Alexia
c. Ariane

13. Hoe spreek je de naam van prinses Ariane uit?
a. Arianuh
b. Ariaan
c. Ariané

14. Wanneer was de inhuldiging van Willem-Alexander?
a. 30 april 2011
b. 30 april 2012
c. 30 april 2013
d.30 april 2014

15. Hoeveel procent van de Nederlanders is nog voor het koningshuis?
a. 42%
b. 48%
c. 60%
d. 74%

Antwoorden:
1=C, 2=B, 3=D, 4=C, 5=B, 6=C, 7=B, 8=B, 9=A, 10=B, 11=C, 12=B, 13=B, 14=C, 15=C

Geen inspiratie om de Koningsdag te vieren?: Bekijk hier tips voor een coronaproof Koningsdag