Eva Logo

Eva's Capsule Wardrobe Challenge - Duurzame tips

Help kinderarbeid te voorkomen door meisjes naar school te sturen

De grote textielstad Tirupur in het zuiden van India, telt meer dan 10.000 kinderen in de knel. De meesten zijn samen met hun ouders naar de stad gemigreerd in de hoop op een beter leven. De realiteit is dat de kinderen, in het bijzonder de meisjes, moeten werken in de textielsector en niet meer naar school kunnen. Ze lopen het risico slachtoffer te worden van geweld of andere vormen van uitbuiting. De organisatie SAVE doet er alles aan om deze kwetsbare kinderen op school te krijgen.

Jij kunt helpen!

Wat kan SAVE met jouw bijdrage doen?

  • Per jaar zorgen dat 500 kinderen in Tirupur naar school gaan en niet hoeven werken.
  • Per jaar 125 kinderen overbruggingsonderwijs bieden.
  • Per jaar 200 leerkrachten bereid vinden om mee te werken aan de afschaffing van kinderarbeid.
  • In Tirupur kinderarbeidvrije zones opzetten, buurten waar het niet meer wordt geaccepteerd als een kind niet op school zit.
  • Kinderen opsporen kost 2.100 euro per jaar (500 kinderen, 4,25 euro per kind).
  • Een jaar overbruggingsonderwijs voor 25 kinderen kost 3.000 euro per jaar (120 euro per kind).
  • Tijdelijke opvang voor 50 kinderen die niet bij hun familie kunnen zijn kost 11.000 euro per jaar (650 euro per kind).
  • Beleidsbeïnvloeding kost 4.000 euro per jaar.

Ook helpen? Je kunt hier doneren.

Coronaproof kledingruilparty
Kledingruil

Een leuke aanrader om je garderobe compleet te maken in de anderhalvemetersamenleving, is het houden van een online kledingruilparty! Nodig een aantal vriendinnen uit via Facetime. Maak van tevoren foto’s van de te ruilen kleding; doe dit bij goed licht. Kies een getal onder de tien als er meerdere gegadigden zijn voor één bepaald kledingstuk. Maak er online een gezellige avond van en zet daarom gerust lekkere hapjes bij je schermpje. Iedereen noteert de te ruilen kleding, die per post kan worden verstuurd of voor de deur kan worden afgezet. Maak er een mooi pakketje van om elkaar extra te verrassen!

(Bron: Trouw)

Koop duurzame kleding

Naast het kopen van tweedehands kleding kun je ook op zoek gaan naar mooie duurzame kledingmerken en winkels! Hier een paar tips om je op weg te helpen.