Eva Logo

Eva's Vriendinnentoerpakket - Ervaringsverhaal Willie en Inge

We waren er snel uit dat we het pakket gewoon zouden bestellen en alsnog de overnachting door zouden laten gaan

Eindelijk zouden wij dit jaar samen voor het eerst naar het EVA-vriendinnenweekend gaan. Helaas kwam daar corona en kon het vriendinnenweekend niet doorgaan. Gelukkig  werd in plaats van het weekend Eva's Vriendinnentoertocht georganiseerd. Dus hebben we ons daarvoor ingeschreven, meteen ook in combinatie met het arrangement: de hotelovernachting incl. diner en ontbijt in hotel Ambt van Nijkerk. Tenslotte hadden we dit weekend toch al vrij gepland in onze agenda’s.

Toen de coronamaatregelen in oktober aangescherpt werden, hoorden we dat de toertocht alsnog afgeblazen werd. Als alternatief konden we EVA’s vriendinnentoerpakket bestellen, met daarin leuke onderdelen om de toertocht op eigen gelegenheid te maken, met uiteraard de podcasts, inspiratiewandelingboekje, kortingscouponnen en de routekaart.

We waren er snel uit dat we het pakket gewoon zouden bestellen en alsnog de overnachting door zouden laten gaan, die was toch al geboekt! En wat een verrassing dat jullie het pakket, dat in een leuke tas zat, persoonlijk langs kwamen brengen.

Vrijdag zijn we ons vriendinnenweekend begonnen door eerst samen even thuis te lunchen om vervolgens op weg te gaan richting het hotel. Daar hebben we eerst een bakkie gedaan, waarna we bedachten om alvast de inspiratiewandeling te maken, zodat we de volgende dag de toer konden doen.

De podcast en bijbehorende vragen waren heel helder en gaven een mooie inspiratie tot diepgaande gesprekken

Wat was het mooi. We hebben de eerste podcast in de auto geluisterd om vervolgens met het boekje in de hand al lopend de vragen te bespreken. De tijd van het jaar had niet beter kunnen zijn, want wat was het genieten van Gods natuur in het prachtige herfstbos.

De podcast en bijbehorende vragen waren heel helder en gaven een mooie inspiratie tot diepgaande gesprekken tussen ons. Waardevol om dit samen zo te mogen beleven. We hadden zelfs tijd te kort, want het werd op een gegeven moment alweer schemerig.

’s Avonds genoen we van een heerlijk 3-gangen diner in het hotel en hebben we natuurlijk nog even doorgekletst over de afgelopen middag.

De volgende ochtend zijn we er vroeg uitgegaan om ons op te tutten, want de fotograaf stond op ons te wachten. We vonden het erg leuk en spannend om een keer op deze manier voor de camera te staan. Fotograaf Willem Jan maakte ons enthousiast voor (hopelijk) volgend jaar, door te vertellen hoe hij de EVA weekenden beleeft als fotograaf.

Henk Binnendijk raakt altijd, ook nu weer!

Terwijl we met de toer begonnen hebben we eerst de podcast in de auto aangezet. Henk Binnendijk raakt altijd met mooie voorbeelden en de manier waarop hij getuigenissen geeft, zo ook nu weer! Hier konden we in de auto onderweg mooi samen op voort borduren.

We reden door Apeldoorn langs Berg en Dal (Apenheul) en bedachten dat we hier wel een mooie wandeling konden maken, want de zon begon ook nog te schijnen. Vervolgens gingen we op zoek naar Melktap de Groene Grens, waar we gebruik maakten van de kortingscoupon uit de toertas en verse melk hebben getapt. Ondertussen hadden we ook nog even een leuk gesprek met de boerin.

Door richting Windmolen de Vlijt in Wageningen, waar we ons bakkershart op konden halen en we met de kortingscoupon leuke bakproducten hebben ingeslagen. Als laatste de toer vervolgd richting de Grebbeberg, waar we de militaire begraafplaats hebben bekeken. Na een koffie to go met gebak op een muurtje zijn we binnendoor weer richting huis gereden. Genietend van de mooie omgeving en de podcast die we weer aan hadden gezet, hebben we op de terugweg nog mooie gesprekken gehad.

We willen jullie bedanken voor deze twee dagen, mede door jullie mogelijk gemaakt, waarin wij als vriendinnen nog verder naar elkaar toegegroeid zijn, zeker ook in het geloof. We voelen ons gezegend met elkaar!

We zien uit naar volgend jaar.

Lieve Groetjes Willie en Inge