Eva Logo

In dit leven komt er natuurlijk nooit écht een einde aan de reis op weg naar vrijheid. Maar God geeft ons wel momenten waarin we Zijn trouw tot in onze vezels mogen ervaren, waarin we weten: we zijn thuis bij Hem. Het zijn hoogtepunten die het waard zijn om te vieren, zodat je er altijd weer op terug kunt grijpen als het later tegenzit. We hopen dat Eva’s Vriendinnenweekend zo’n markeringsmoment voor jou en je vriendinnen mag worden.

Het volk van Israël beleefde een hoogtepunt toen ze eindelijk aangekomen waren bij de berg Sinaï. God openbaarde zichzelf op de top van de berg. Hij liet zien dat Hij de enige God was voor het volk. En dat hij voor altijd Overwinnaar zou zijn. Hij bevestigde Zijn trouw.

Verloren dochters

Dankzij Jezus mogen we deze grote God nog altijd ontmoeten. Door Hem heeft Hij laten zien dat Hij er voor ons is, dat we iedere dag mogen thuiskomen bij Hem. Door Jezus zijn we vrij! Jezus zelf vertelde hierover ook in de gelijkenis van de verloren zoon. Het verhaal van de jongen die zich na een ommelandse reis realiseerde dat hij alleen maar terug naar zijn vader kon. Al was hij er nog zo slecht aan toe, zijn vader onthaalde hem met blijdschap en zei in alles: welkom thuis!

Psalm 34:9

Tijdens Eva’s Vriendinnenweekend willen we ook thuiskomen en onze vrijheid markeren! We willen met heel veel vrouwen de vrijheid proeven en ervan genieten dat we mogen schuilen bij God. Misschien ben je het afgelopen jaar wel met ons mee geweest op reis en heb je bewust dingen achter je gelaten die jou in je vrijheid belemmerden? Of misschien kom je nog altijd achter dat dingen jou in de weg staan. Hoe dan ook mogen we bij de Hemelse Vader thuiskomen en ons als verloren dochters warm onthaald weten. Daarom willen we doen wat Psalm 34:9 aanraadt: Proef en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij Hem schuilt.