Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo

Goede doel 2017/2018

In 2017 en 2018 steunt Eva een nieuw goed doel: vakopleidingen voor kansarme vrouwen in Colombia. Velen van hen zijn gevlucht voor de gevolgen van de burgeroorlog.

'Het is nooit te laat om naar school te gaan'

De burgeroorlog in Colombia is voorbij. Maar de gevolgen zijn ingrijpend. In de sloppenwijken van Bogotá en Cartagena leven miljoenen mensen zonder toekomstperspectief, temidden van armoede en criminaliteit. Conviventia, een partnerorganisatie van het Nederlandse Woord en Daad, wil de leefsituatie van deze mensen in Colombia verbeteren. Een van hun activiteiten is een vrouwenvakschool waar kansarme vrouwen een opleiding kunnen volgen tot bakker, schoonheidsspecialist of administratief medewerker. Voor deze vaktrainingen zamelt Eva, in samenwerking met EO-Metterdaad, in 2017 en 2018 geld in. Dit doen we via collectes op Eva-evenementen, aandacht in het magazine en een vrouwenreis begin 2019.

Ga met Eva mee op reis naar Colombia!

In het voorjaar van 2019 hopen we met een groep vrouwen af te reizen naar Colombia om daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken bij de projecten van Conviventia. Ga je mee? Kijk hier voor meer informatie en reserveren! 

Wat kun jij doen voor de vrouwen in Colombia?

• Bid voor de vele inwoners van de sloppenwijken, en voor de teamleden van Conviventia, die in soms onveilige omstandigheden hun werk doen om hen te helpen en te bemoedigen.

• Wil je het werk van Conviventia eenmalig steunen? Voor 25 euro kan een vrouw een maand lang naar school.