Eva Logo
28 februari 2018 in Uit & thuis

5 recepten die in een kwartier klaar zijn

Als je ’s avonds thuiskomt van je werk of nog veel te doen hebt na het eten, wil je niet een uur in de keuken staan. Soms wil je gewoon lekker makkelijk en binnen een kwartier koken zodat je snel aan tafel kan schuiven met een heerlijke maaltijd. De volgende vijf recepten zijn lekker, maar bovenal snel klaar.

1. Chili sin carne

Je hebt nodig voor vier personen:

 • een rode, gele en groene paprika
 • 360 g kidneybonen en 360 g bruine bonen
 • 800 g tomatenblokjes
 • mix voor chili con carne
 • 125 g crème fraîche
 • geraspte kaas
 • tortillachips

Snijd de paprika’s in blokjes. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Doe wat olie in een hapjespan. Bak de paprika wat aan en voeg daarna de tomatenblokjes en de mix voor chili con carne toe aan de pan. Laat dit voor 8 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de bonen toe en laat meekoken. Schep wat chili op een bord en serveer dat met crème fraîche, geraspte kaas en tortillachips.

2. Bloemkoolrijst met gehaktballetjes en hummus

Je hebt nodig voor vier personen:

 • gehaktballetjes
 • 1 el ras el hanout kruiden
 • 150 ml water
 • 800 g bloemkoolrijst
 • 200 g linzen
 • 150 g zoete pompoenhummus

Bak de gehaktballetjes in 12 tot 15 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de ras el hanout en het water toe aan de pan. Doe wat olie in een andere pan en roerbak de bloemkoolrijst (dit kun je ook zelf maken) voor 2 minuten. Spoel de linzen af en voeg ze toe aan de rijst. Verdeel de rijst, de gehaktballetjes en de hummus over de borden.

3. Pasta met spekjes en spinazie

Je hebt nodig voor vier personen:

 • pasta naar keuze (penne bijvoorbeeld)
 • 250 g spekjes
 • een grote zak spinazie
 • 250 g crème fraîche
 • 2 tomaten
 • geraspte kaas
 • Italiaanse kruiden (optioneel)

Kook de pasta volgens instructie. Snij de tomaten in blokjes. Bak de spekjes zonder olie in een hapjespan tot ze knapperig zijn. Voeg de crème fraîche toe, samen met wat peper. Italiaanse kruiden zijn ook erg lekker om toe te voegen als je dat hebt. Voeg daarna elke keer een handje spinazie toe en als laatste de geraspte kaas en de tomaatjes. De pasta afgieten en bij de saus voegen.

4. Witlofsalade

Je hebt nodig:

 • witlof
 • slasaus (of yoghurt en mayonaise)
 • rozijnen
 • appels of bananen (optioneel)
 • mandarijnen of sinaasappels (optioneel)
 • feta (optioneel)
 • walnoten (optioneel)

Wel de rozijnen in een glas water. Snij het hart van de witlof eruit en snij de witlof dan in stukjes. Giet de rozijnen af. De saus kun je zelf maken door yoghurt en mayonaise door elkaar te roeren en wat peper en zout toe te voegen naar smaak. Doe de witlof, rozijnen en saus bij elkaar in een kom en roer door elkaar. Je kan nu van alles toevoegen wat je lekker vindt, zoals blokjes appel, schijfjes banaan, stukjes mandarijn, blokjes feta of walnoten.

5. Champignonsoep

Je hebt nodig voor twee personen:

 • 1 ui
 • 250 g champignons
 • 25 g ongezouten boter
 • 3 el crème fraîche
 • 1 el tarwebloem
 • 1 liter water
 • 2 kippenbouillontabletten

Snipper de ui, maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit het uitje. Bak de champignons daarna mee. Roer de crème fraîche erdoor en strooi de bloem erover. Roer dit door elkaar en schenk dan het water erbij. Verkruimel de bouillontabletten in het water en breng alles aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

De recepten van de chili sin carne, champignonsoep en bloemkoolrijst komen van Allerhande.