Eva Logo
27 februari 2018 in Uit & thuis

Wat jij nog niet wist over Kari Jobe

Op 27 mei 2018 geeft singer-songwriter Kari Jobe een worshipconcert in de Basiliek in Veenendaal. Minella gaat haar van tevoren interviewen ook jij kunt daarbij zijn om vragen te stellen. Deze vijf dingen hoef je in elk geval al niet meer te vragen!

1. Familieleven

Kari Brooke Jobe (36) is geboren in Texas op 6 april 1981 als kind van voorgangersechtpaar Mark en Caroline. Ze heeft een broer en zus, Caleb en Kristen. In 2014 trouwde ze met zanger Cody Carnes. Hij speelde net als zij in de band Gateway Worship. Ze hebben een aantal jaar samengewerkt en samen trokken ze Amerika om op te treden en aanbiddingsbijeenkomsten te leiden.

2. Zwanger

Kari was bijna tegelijk zwanger met haar zus Kristen, er zaten drie maanden tussen. Maar toen Kristen zeven en een half maand zwanger was, beviel deze van een doodgeboren dochtertje. Kari was op dat moment vier maanden zwanger. Ze was er kapot van. Op 18 februari 2016 kwam Canyon Morrison Caine Carnes ter wereld. Er ging heel veel door Kari heen: blijdschap natuurlijk, maar ze rouwde ook nog mee met haar zus.

3. The Garden

Toen Kari op een dag met Canyon in haar armen uit het raam keek, zag ze de eerste tekenen van de lente in haar tuin. Dit moment was aanleiding tot haar nieuwste cd ‘The Garden’. Ze schreef de teksten van het album in een tijd van rouw, verlies, gebrokenheid. En toch viert ze daarbij het leven. “God gebruikte mijn achtertuin om me eraan te herinneren dat Hij altijd aan het werk is en moeilijke situaties in iets moois omzet.” Kari hoopt dat als je naar haar album luistert, je de vrede van God ervaart en Zijn stem de waarheid hoort spreken.

4. Geloof

Kari zong al mee in het kerkkoor toen ze drie jaar oud was. Op vijfjarige leeftijd nam ze Jezus aan in haar leven, naar aanleiding van een preek die haar vader hield. Haar hele leven staat sindsdien in het teken van het geloof. Ze ging onder andere naar Dallas Baptist University en is afgestudeerd in psychologie en een pastorale studie. Na haar afstuderen werd ze aanbiddingsleider bij Gateway Church, waar ze toen al zes jaar naartoe ging.

5. Doorbraak in muziek

Kari brak door in de christelijke muziekwereld toen ze het nummer ‘Revelation Song’ zong in 2004. In 2009 kwam ze met haar eerste album: ‘Kari Jobe’. Ze maakte daarna de albums ‘Where I Find You’, ‘Majestic’ en nu haar nieuwste cd ‘The Garden’. Ze won vier Dove Awards, een prijs voor opvallende prestaties in de christelijke muziekwereld. Ook is ze in 2012 genomineerd voor een Grammy.

Bekijk hier het VIP-arrangement rondom Kari Jobe.