Eva Logo
3 maart 2018 in Opvoeding en gezin

Kinderfeestje? Zo maak je het jezelf makkelijk!

Kinderfeestjes: voor de kinders een lust, voor jou algauw een last. Waar moet je beginnen? Wanneer is het festijn ter ere van de verjaardag van je kind geslaagd? En het belangrijkste: hoe ervaar jijzelf de minste stress voor en tijdens het feest? We legden deze vraag aan jullie voor en onderstaande tips gaven jullie aan elkaar.

Begin op tijd met je kinderfeestje

Ben je iemand die snel met de handen in het haar zit? Probeer dan zo vroeg mogelijk al overzicht te krijgen van het kinderfeestje. Zo verklein je de kans om voor onaangename verrassingen te staan. En als er dan iets niet gaat zoals je had bedacht, ligt dat in ieder geval niet aan jouw voorbereiding ;-). Deze website helpt je alvast verder. Vier je je feestje thuis? Bedenk een thema. Wat dacht je van een achterstevoren-ondersteboven-feestje? Waarbij je de gasten met 'tot ziens' begroet, iedereen zijn kleren achterstevoren draagt, de taart ondersteboven op de bordjes ligt, en je de cadeaus gaat inpakken ;-)

Plan niet te veel

Spelen is leuk. Zolang je genoeg spelletjes en eten klaar hebt staan, zijn de kleine mensjes algauw tevreden. En ze hebben er vast geen problemen mee om zelf hun middagprogramma in te richten. Weet je geen spelletjes te bedenken? Wij vonden leuke voorbeelden van binnenspelletjes en buitenspelletjes. Zo, dan hoef je daar ook niet meer over na te denken.

Ga koekjes bakken

Weet je niet zeker of het mooi weer gaat worden? Koekjes bakken is altijd leuk en ook helemaal niet ingewikkeld! En de bonus is dat de kinderen hun eigen baksels mee naar huis kunnen nemen (tenzij ze alles al opgesmikkeld hebben natuurlijk). Dan hoef je ook niet meer na te denken over een klein bedankje voor elk kind.

… of maak bloemstukjes met een traktatie

Een overzichtelijke binnenactiviteit, een vrolijke aanblik en ook nog eens lekker: zo maak je een fleurige bloemstuktraktatie. En de kinderen ontplooien zich hiermee tot ware bloemkunstenaars.

Kinderfeestje

Zorg voor beweging!

Met name jongens houden van actie! Laat ze bijvoorbeeld een uur lang springen in een trampolinepark, dan zijn ze daarna zo mak als lammetjes en gaan ze graag koekjes met je bakken :-) Andere tip: huur de gymzaal van een plaatselijke school. Vaak is dit voor een klein prijsje mogelijk en kunnen de kids heerlijk apekooien. Te duur? Neem iedereen lekker mee naar buiten, naar het speelbos bijvoorbeeld. Bij regen organiseer je een modderfeest :-)

Vier het samen met een klasgenootje

Zo kan je kind meer vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen én heb je extra steun van de ouders van het andere kind. Is het niet geweldig?

Maak er geen wedstrijd van

Het belangrijkste is dat de kinderen zich kunnen vermaken, niet dat jouw kind het meest spectaculaire feestje van de klas heeft. Leuk is gewoon leuk, en daarvoor hoef je het jezelf niet extra moeilijk te maken!

En wil je echt gewoon rust? Nodig dan helemaal geen kinderen uit.

Dit is natuurlijk heel sarcastisch, maar we vonden het zo’n grappige opmerking dat we hem toch even erbij hebben gezet. Een kinderfeestje vergt altijd energie. Maar je moet maar zo denken: over een paar jaar is het voorbij. Misschien krijg je dan wel heimwee naar al die rennende kinderen in en om je huis. Je kunt er het beste maar gewoon van genieten nu het nog kan!

Ideaal: op de website van speluitleg vind je nog meer diverse leuke sport spelletjes met uitleg. 

Als je nu zelf een feestje wil bouwen, kun je hier tien tips vinden om van wachten een feestje te maken.