Eva Logo
Vitaal slapen
2 maart 2018 in Lijf & leven

Meer energie met Carin: natuurlijk slapen

Een nieuwe aflevering van vitaliteitscoach Carin! Deze keer: waarom slaap belangrijk voor je is en hoe je dit het beste kunt doen, namelijk door een natuurlijk slaapritme.

Natuurlijk slapen

Slapen is enorm belangrijk voor je vitaliteit. Toch geven we slaap vaak niet de prioriteit die het verdient. We verlengen de dag door het licht van lampen en beeldschermen. Want onze dagen en hoofd zitten vol. Op die manier negeren we onze biologische klok met regelmaat. 

Je wilt je vitaler voelen? Mijn gouden tip voor deze week: ‘Slaap natuurlijk!’. Luister weer naar je eigen natuurlijke slaapritme. Hoe ontdek je dit? Denk aan je vakantie! Geen agenda of wekker. Je bent ontspannen. Hoe laat ga jij dan naar bed en sta je op? Dat is dan dus je meest natuurlijke ritme. 

Is ontspannen slapen – net zoals op vakantie – lastig voor je? Dan heb ik een slaapverwekkende oefening:
Ga comfortabel liggen. In je bed. Haal adem naar je buik. Adem rustig in en nog rustiger uit. Dit ontspant je lijf. Tel als volgt langzaam van 300 naar 1.  3 0 0 - 2 9 8 … Dit maakt je hoofd leeg. Welterusten ????!

Nog meer lezen over Carin en vitaliteit? Klik hier