Eva Logo
9 maart 2018 in Lijf & leven

Meer energie met Carin: speel je stress weg

Deel 3 van vloggende vitaliteitscoach Carin! Deze keer: waarom we tegenwoordig zo vaak gestrest zijn. En hoe we stress op een creatieve manier de baas worden. Bellenblazen maar!

Stress minderen of niet?

Stress bellen blazen

Heb jij regelmatig last van stress? Ja? Mooi! Want zonder stress geen leven… Je hebt het nodig! Het daagt je namelijk uit tot groei. Je wordt er sterker door en je hoeft stress dus niet altijd te minderen. Door te meer te gaan spelen, kan je het bijvoorbeeld managen!

Spelen als ‘tegenprestatie’. Want het is het tegenovergestelde van werken. Bij spelen is de actieve bezigheid zélf het doel. Het is vrijwillig én brengt plezier. Het verhoogt je weerbaarheid. Zo helpt spelen je ontstressen. 

Wil jij je vitaler voelen en minder gestresst? Mijn gouden tip voor deze week: ga vaker spelen! Wat vind jij leuk om te doen? Heb je geen ideeën? Dan heb ik een spelletje voor je: bellen blazen! Net als vroeger:

Haal adem naar je buik. Blaas dan heel rustig uit en maak bellen. Dit ontspant je lijf.

Kijk naar de bellen. Word je er weer blij van? 

Nog meer lezen over Carin en vitaliteit? Klik hier