Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
20 maart 2018 in Lifestyle

Recept: bietensalade met bloemen

Dat is nog eens iets anders: salade met bietjes en bloemen, zoals viooltjes of Oost-indische kers.

In het tuincentrum vind je zaadjes voor allerlei eetbare bloemen. Denk aan Oost-Indische kers of eetbare viooltjes. Zaai de zaadjes nu en je vrolijkt de hele zomer je salades op.

Ingrediënten (voor 2 tot 4 personen)
1 middelgrote gele biet
1 middelgrote rode biet
1 middelgrote witte biet
Verschillende eetbare violen
2 eetlepels druivenpitolie
Een eetlepel kiemgroenten
1 theelepel roze Himalayazout

Kook de bieten in water met een theelepel suiker en wat zout. Giet af en laat ze afkoelen. Schil de bieten en snijd ze in mooi gevormde blokjes. Schik ze op de borden. Meng wat blaadjes van de verschillende kiemgroenten met olie. Strooi het Himalayazout voorzichtig over de blokjes en giet er wat olijfolie over. Garneer met de eetbare bloemen en wat losse blaadjes van de verschillende kiemgroenten.

Deze salade is heerlijk met rijst! Kijk hier voor een recept voor paarse of gele rijst.