
Recept: bietensalade met bloemen
In het tuincentrum vind je zaadjes voor allerlei eetbare bloemen. Denk aan Oost-Indische kers of eetbare viooltjes. Zaai de zaadjes nu en je vrolijkt de hele zomer je salades op.
Ingrediënten (voor 2 tot 4 personen)
1 middelgrote gele biet
1 middelgrote rode biet
1 middelgrote witte biet
Verschillende eetbare violen
2 eetlepels druivenpitolie
Een eetlepel kiemgroenten
1 theelepel roze Himalayazout
Kook de bieten in water met een theelepel suiker en wat zout. Giet af en laat ze afkoelen. Schil de bieten en snijd ze in mooi gevormde blokjes. Schik ze op de borden. Meng wat blaadjes van de verschillende kiemgroenten met olie. Strooi het Himalayazout voorzichtig over de blokjes en giet er wat olijfolie over. Garneer met de eetbare bloemen en wat losse blaadjes van de verschillende kiemgroenten.
Deze salade is heerlijk met rijst! Kijk hier voor een recept voor paarse of gele rijst.