Eva Logo
christelijke kinderkampen
22 juni 2018 in Uit & thuis

27 christelijke kinderkampen en tienerkampen

Deze zomer jouw kind naar een tof zomerkamp? Terwijl jullie cultuur snuiven en genieten van de rust, kan je kind alle energie kwijt met hutten bouwen, paardrijden, zeilen, kampvuren en maakt hij of zij nieuwe vrienden! Eva zet de bekendste christelijke kinderkampen en tienerkampen voor je op een rijtje.

De christelijke kinderkampen en tienerkampen staan op alfabetische volgorde.

Aktieradius

Dit jaar organiseert Aktieradius (de Jeugdwerkafdeling van Stichting Het Morgenrood) christelijke kinderkampen (8-12 jaar) in Lemele, juniorenkampen (12-15 jaar) in Markelo en jeugdkampen (15-20 jaar). Tijdens elke activiteit zijn er naast de vele sportieve en creatieve onderdelen ook programma's waarbij er wordt nagedacht over hoe je in de maatschappij kunt leven als christen en wordt er aandacht geschonken aan thema's als relaties, seksualiteit, getuigen, verslavingen, keuze maken e.d.

Amarant Jongeren Reizen

De reizen van Amarant (vanaf 15 jaar) zijn helemaal gericht op avontuur, outdoor en het buitenland. Tijdens zo'n actieve vakantie worden de jongeren uitgedaagd om een levende relatie met God aan te gaan.
 

Camps4kids

Camps4kids organiseert al 10 jaar lang, allerlei verschillende kinderkampen. Het leuke aan deze kampen is dat ze allemaal een eigen thema hebben, bijvoorbeeld koning(innen) of comboygirl. Naast allerlei leuke activiteiten staat bij Camps4kids het leren kennen van Jezus centraal.
 

Chakika, Outdoor, Zwalk & Rival

Deze kampen gaan uit van CWJ, de jeugdorganisatie van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland. Kinderen van de basisschoolleeftijd (van 8 jaar tot en met groep 8) kunnen naar Chakika. Voor middelbare scholieren zijn er tienerkampen. Voor tieners tot vijftien jaar worden Zwalk en Outdoor georganiseerd. 16- tot en met 19-jarige kunnen naar het Ardennenkamp en het Rivalkamp
 

Christelijke Jeugdkampen Aalsmeer 

Iedere zomer organiseert Christelijke Jeugdkampen Aalsmeer zomerkampen voor kinderen en jeugd in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar. De zomerkampen vinden plaats in de Woudegge (8 tot en met 16 jaar) in Otterlo of de Ardennen (16+). Tijdens deze kampweken staat het evangelie centraal, maar ook vriendschap, ontspanning en een heleboel nieuwe herinneringen zullen niet ontbreken!
 

Gave-kampen

Een bijzonder kamp, waarin vluchtelingenjongeren en Nederlandse jongeren elkaar ontmoeten en een week lang leuke dingen doen. Samen sporten en leren over het christelijk geloof. De kampen worden georganiseerd door Stichting Gave, een stichting die hulp biedt aan vluchtelingen in Nederland. De kampen vinden plaats in Lunteren. 
 

Geloofshelden& Athletes in Action 

Athletes in Actionen Geloofshelden organiseren deze zomer samen sportkampen voor tieners van 9 tot en met 17 jaar. Een kampweek vol sport, leren over God & jezelf, uitdaging en avontuur! Het maakt niet uit hoe goed kids zijn in sporten of hoe zij in het geloof staan; iedereen is welkom bij deze sportkampen. Ook de financiële situatie mag geen belemmering zijn. 
 

Goed Nieuws Bijbelkampen

Op een heerlijk groot kampterrein zijn er allerlei typische kamp dingen te doen: speurtochten, competities, sporten en nog veel meer. Naast alle activiteiten besteed Goed Nieuws Bijbelkampen ook veel tijd aan het samen ontdekken van wie God is. En natuurlijk is er ook alle tijd om te kletsen en nieuwe vrienden te maken! Goed Nieuws Bijbelkampen organiseert kampen voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor tieners die op de middelbare school zitten. 

Herikon kampen  

De Herikon is een interkerkelijke en evangelische organisatie. Herikon biedt kampweken voor kinderen, tieners, volwassenen en senioren voor een leerzame en ontspannende invulling van de zomer. De kampweken vinden plaats op een eigen terrein in Putten en bieden een veilige omgeving, een enthousiaste staf, individuele aandacht en structuur. Het programma is gevarieerd met tijd voor lessen uit de Bijbel, ontspannende en inspannende activiteiten, ontmoeting en meer dan voldoende plezier!
 

Het Lamoen 

Is uw zoon of dochter (vanaf 8 jaar) dol op pony’s en alles wat daarmee te maken heeft? Dan moeten ze bij Het Lamoen zijn. Tijdens deze week krijgt iedereen een eigen pony. De hele week ben je bezig met voeren, borstelen, rijden, stallen verschonen, dressuur- en springlessen. En voor de 12+ers, met minimaal vier jaar rij-ervaring, is er zelfs een trektocht! 

 

HGJB zomerkampen

Bij HGJB kun je kiezen of je kind naar een sportkamp wil, een paardrijkamp, een boomhutvakantie - of ga voor een van de andere opties. Dus én een kamp waarbij je kan praten over het geloof én je een thema kan kiezen wat bij je kind past.
 

Impact

Impact is een interkerkelijk event voor tieners van 12 tot en met 17 jaar. Tijdens het weekend zijn er meerdere meetings, waarbij de ontmoeting met God centraal staat. Daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, want ook de fun-factor is bij Impact heel belangrijk. Het event wordt gehouden in Zoetermeer op 22 en zaterdag 23 mei. 

 

Joy ruiterkampen

In de prachtige bosrijke omgeving van Voorthuizen organiseert vereniging Joyruiters christelijke ruiterkampen. Er zijn twee kampweken voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar.

 

Jozua

Stichting Jozua is een christelijke organisatie die al ruim 40 jaar zomerkampen voor kinderen en tieners organiseert. Dit jaar vinden de kampen plaats van 18 tot en met 22 juli 2020 in Putten. Tijdens beide kampweken wordt er aandacht besteed aan geloof in God, Jezus Christus en dat vanuit de Bijbel. Ook is er veel ruimte voor sport, spel en avontuur. 
 

Junior Adventure 

Heeft je tiener zin om naar het buitenland te gaan? In de zomer organiseert Junior allerlei verschillende tienerkampen: samen sportief in Nederland of de Ardennen, het buitenleven in Noord Frankrijk, leren surfen in Zuid Frankrijk, klussen en kennismaken met een andere cultuur in Roemenië, bikkelen op Survival. Voor tieners vanaf de brugklas tot 18 jaar. 
 

Kaleb 

Kaleb is een christelijke organisatie die allerlei activiteiten organiseert voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 26 jaar. De zomerkampen bestaan al ruim vijftig jaar en vinden plaats op Schiermonnikoog. Inmiddels is Kaleb een landelijke organisatie met ruim 100 vrijwilligers en diverse activiteiten zoals reizen, kampen en weekenden. Het doel van stichting Kaleb: “Kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 26 jaar te vertellen van de Here Jezus Christus, ze tot Hem leiden, ze op te bouwen in het geloof en ze te leren verantwoordelijkheid te nemen door zich in te zetten in het Koninkrijk van God.”
 

Koers vakantie kampen 

Koers-vakanties is een van de activiteiten van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. Er zijn verschillende kampen waaruit gekozen kan worden: paardrijden, vissen, zeilen, actief, survival, etc. Naast een open Bijbel en geloofsgesprekken is er alle ruimte voor rust, ontspanning en ontmoetingen met andere deelnemers. Koers organiseert drie soorten kampen: voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar, jongerenreizen voor 13 tot en met 29 jaar en Koers-Xtra voor de leeftijd van 17 tot en met 29 jaar. 
 

Make a Choice kampen

Ook buitenom de zomer op zoek naar een leuk kamp voor je zoon of dochter? Make a Choice organiseert naast zomerkampen ook verschillende kampweekenden. Voor kinderen die op de basisschool zitten en tussen de 8 en 12 jaar oud zijn, organiseert Make a Choice kinderkampen. Tieners van 12 tot en met 16 jaar kunnen mee op pad met de tienerkampen. Ook zijn er jongerenkampen voor jongeren van 17 tot en met 25 jaar. Tijdens een kampweekend of -week gebeurt er van alles; in de ochtend is er een kinder-, tiener-, of jongerendienst. ’s Middags is er tijd voor sport en spel, creativiteit en ontspanning. Ook in de avond is er een afwisselend programma, bijvoorbeeld een filmavond, praiseavond of een gezellig kampvuur.  


Next move

De sportkampen van Next Move zijn een te gekke plek om volle bak met je sport bezig te zijn en tegelijk te groeien in geloof en je relatie met God. Dat betekent een week intensief sporten onder leiding van goede coaches én veel gezelligheid met een tof team. Tijdens de teenparties ’s avonds komen de meest bizarre en onverwachte spellen voorbij waarna in de diepe waarheden van Gods woorden over jouw leven geduikt wordt. En natuurlijk mag een knetter fanatiek zeskamp niet ontbreken. Dit en nog veel meer staat je te wachten op de sportkampen van Next Move!

Oase 

Je kind plezier laten beleven bij het kampvuur, laten zwemmen, speuren met speurtochten, zingen en nadenken over de Bijbel? Oase organiseert voor kinderen en jongeren vanaf groep vijf van de basisschool tot en met de leeftijd van 22 jaar. De kampen vinden plaats op een eigen terrein, midden in de bossen in de buurt van Doetinchem. Naast de kinderkampen worden er door Oase ook kampen voor twintigers georganiseerd.
 

Stevki

Stichting Evangelische Kinderkampen (Stevki) vindt zijn oorsprong in de Pinkster Jeugd Beweging en bestaat sinds 2005. De kampen vinden plaats op Ameland. Het programma begint iedere morgen met een Bijbelvertelling met nagesprek of werkje. In de middag is er sport en spel, een speurtocht, zwemmen, enz. Iedere avond is er een leuk programma, soms bij een heerlijk kampvuur.
 

Stichting Onvergetelijke Zomerkampen

Het programma is een goede balans tussen een inhoudelijke programma en de verschillende activiteiten. De activiteiten zijn erg gevarieerd; er zijn rustiger en actieve programmaonderdelen. Sommige activiteiten vinden plaats in een wat grotere groep, andere juist met een ‘eigen’ kampgroepje zodat er altijd de juiste aandacht is en elke deelnemer tot zijn of haar recht komt. De kampen vinden plaats in Otterlo. Naast de kinder- en tienerkampen is er een apart brugkamp en voor de oudste tieners is er zelfs een topkamp in de Oostenrijkse Alpen. 
 

Vast en Zeker Kampen

Vast en Zeker organiseert aparte kampen voor jongens en meiden in de leeftijd van 10 tot en met 12 en 13 tot en met 17 jaar. Tijdens de kampweek staat de Bijbel centraal. Kinderen leren van elkaar, lezen samen uit de Bijbel en leren van God zelf. Daarnaast zijn er sportcompetities, bosspelen, zingen en is er ruimte voor creativiteit. Voor tieners ouder dan 17 zijn er Roots-weekenden. De kampen vinden plaats in Laag-Soeren. 
 

Wake Up kampen  

De Wake Up kampen bestaan uit kinder- en tienerkampen in de zomervakantie en worden georganiseerd door Stichting De katapult, trainingsschool voor kinder- en tienerwerkers en zijn onderdeel van Herman Boon Ministries. Het Wake Up kinderkamp is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Voor tieners van 12 tot en met 16 jaar is er het tienerkamp. Beide kampen vinden plaats in een leuke kampeerboerderij in Putten.
 

Wegwijzerkampen

De stichting Wegwijzerkampen organiseert iedere zomervakantie vijf kinderkampen voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar in de buurt van Zelhem. De programma’s van deze weken zijn hetzelfde. Voor tieners van 12 tot en met 16 zijn er tienerkampen dichtbij Wijlre, Limburg. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen mee op pad met de jongerenkampen die dit jaar naar het pittoreske Rouvrois-Sur-Meuse in Frankrijk reizen! 

YoY 

In vier weken organiseert YoY acht verschillende kampen voor kinderen en tieners. Met spetterende sport en spel activiteiten biedt Yoy kinderen en tieners iedere dag een creatief programma rondom een Bijbels thema. Een creatieve zoon of dochter? Tijdens een speciaal creakamp kunnen kinderen naast het gewone YoY programma creatief aan de slag. 
 

Zeilkampen Gaastmeer

Zin om te leren zeilen? Ga dan mee met de GRV-zeilkampen, die plaatsvinden in het Friese Gaastmeer. Voor kinderen en tieners in de leeftijd van 9 tot en met 22 jaar zijn er Ketelbinkiekampen, Jeugdkampen en Zeilinstructiekampen.

 

Lees ook: 6 tips voor als je kind voor het eerst alleen op vakantie gaat

Kamp gemist in dit rijtje? Geef het aan ons door!