Eva Logo
28 juni 2018 in Uit & thuis

De 5 parels van Puglia

Puglia: een parel in Italië die nog nauwelijks ontdekt is door Nederlandse toeristen. Eva’s fotografe Jeannine Rijsdijk laat je vijf plekken zien dat je niet mag missen.

Gusto Caruso

Je kunt natuurlijk niet in Italië geweest zijn zonder het zelfgemaakte ijs te proeven. In Polignano a Mare, een van de mooiste plaatjes van Puglia, eet je heerlijk ijs, prachtig opgemaakt, bij ijssalon Gusto Caruso.

Matera

Het dorpje Matera is bekend als de filmset The Passion of the Christ (2004), maar is nu ook uitgeroepen tot de culturele hoofdstad van 2019. Uniek voor Matera zijn de vele grotwoningen, waar er nog tal van leeg staan. Dus als je nog een droom hebt om een B&B te beginnen, zeker het oriënteren waard! En ook een prachtig dorp voor mooie wandelingen. 

BuonGustaio

In hetzelfde dorpje Polignano a Mare vind je ook deze delicatessenwinkel met heerlijke antipasti en olijfolies. Lekker om mee te nemen en op het strand op te eten, nadat je een duik hebt genomen in het azuurblauwe water;) 

Little Dolce

Middenin de stad Lecce zit in een prachtig pand de bed & breakfast Little Dolce. Misschien herinner je je deze B&B nog van het programma Ik vertrek? Deze sfeervolle Bed & Breakfast wordt gerund door de leuke Joelle uit Nederland. De B&B zit midden in de historische stad, dus als je naar buiten stapt, kun je direct aanschuiven voor antipasti op een van de vele terrassen. Klein detail: je kan er ook de heerlijkste (zelfgemaakte) limoncello kopen. 

Masseria Montenapoleone

Verborgen tussen duizendjarige olijfbomen ligt deze masseria, een oude nederzetting met schuilgrotten. Op zoek naar een fijne overnachting, lunch, een heerlijke proeverij van bijv. olijfolie of wil je een van hun zelfgemaakte wijnen proeven? Bij Masseria Montenapoleone kan het allemaal. Wel even van tevoren contact opnemen met de eigenaar. 

l' Incanto

In dit visrestaurant met uitzicht op zee, eten we de lekkerste vis, met warm brood en verse olijfolie. Die olijfolie komt van een olijfboerderij even verderop en is om je vingers bij af te likken, dus die neem ik mee voor in mijn koffer.

Tekst en beeld: Jeannine Rijsdijk

Nog meer tips in Bari vind je in de zomereditie van Eva. Gratis proefnummer aanvragen? Dat kan hier

Eva's redacteur Marlies bracht een weekendje door in Bari met een aantal bijzondere vrouwen. Lees hier haar verhaal.