Eva Logo
Avril Lavigne lyme worship lied God christen
26 september 2018 in Uit & thuis

Avril Lavigne schrijft worship-song

De nieuwste hit van popster Avril Lavigne lijkt tot ieders verrassing een worshiplied te zijn. De aanleiding: een bijzondere ontmoeting met God tijdens haar worsteling met de ziekte van Lyme.

Head above water, heet het nieuwste nummer van Avril Lavigne, dat op 19 september uitgebracht werd. Het belandde al snel op nummer 1 in de iTunes-downloadgrafiek en werd meer dan 5 miljoen keer bekeken op YouTube. Het is Avrils eerste single in vijf jaar tijd.

'Ik voelde me alsof ik verdronk'

Lavigne (33) worstelde met de ziekte van Lyme. Twee jaar lang probeerde ze door middel van antibiotica en een kruidendieet de ziekte de baas te worden. De meerderheid van de tijd bleef ze in bed. “Op een nacht dacht ik dat ik doodging,” vertelt ze in een interview met een Amerikaans vrouwenplatform, Elite Daily. “Ik had me erbij neergelegd dat ik zou sterven. Mijn moeder lag samen met mij in bed en hield me vast. Ik voelde me alsof ik verdronk. Ik bad wanhopig: 'God, alstublieft, help me om mijn hoofd boven water te houden.' Op dat moment begon het schrijven van dit lied. Het was alsof ik op een knop had gedrukt. Het was een zeer spirituele ervaring."

Songtekst

Head Above Water beschrijft de emoties die ze voelde tijdens haar gevecht. De tekst van het refrein gaat zo:

God, houd mijn hoofd boven water

laat me niet verdrinken, het wordt moeilijker

ik zie U daar bij het altaar

wanneer ik op mijn knieën val

Laat me niet verdrinken, verdrinken, verdrinken

Laat me niet, laat me niet, laat me niet verdrinken.

Verderop zingt ze:

"Dus trek me uit de diepte omhoog

Want ik bevind me onder de onderstroom

Kom, droog mij af en houd me vast

ik heb U nu nodig, ik heb U het meest nodig."

 

Bekijk en beluister hier 'Head above water'

Avril Lavigne - Head Above Water (Lyric Video)

Lees hier ook het interview met Marion, die net als Avril worstelde met de ziekte van Lyme: "Het was een battle met God en mezelf."