Eva Logo
Ruth podcast
12 november 2018 in Geloof

Ruth: alle podcasts op een rijtje

Ga je mee op reis met Ruth? Dat kan door middel van deze zevendelige podcast-serie. Elke dag bespreken we een eigenschap van Ruth waarvan wij kunnen leren.

In Eva-magazine van deze maand vind je een Bijbelstudie over Ruth. Deze zevendelige Ruth podcast sluit daarop aan. Zeven dagen lang denken we met elkaar na over het leven van deze bijzondere bijbelse vrouw. Ruths levensweg verloopt niet makkelijk. Ze treedt in een multicultureel huwelijk en gaat door een diep dal als haar man sterft. Met alleen haar schoonmoeder Naomi emigreert ze naar een voor haar onbekend land met een onbekende God. Eenzaam, zou je denken. Maar in het onbekende land sluit ze een bijzondere vriendschap. Een vriendschap die uitgroeit tot liefde. En niet alleen dat. De onbekende God wordt Ruths God en uiteindelijk zal zelfs uit haar nageslacht Jezus de Messias geboren worden. 

De podcastserie bestaat uit zeven afleveringen, die elk een eigenschap van haar bespreken. 

  • Karakteristiek
  • Toegewijd
  • Afhankelijk
  • Gunnend
  • Door dik en dun
  • Opofferingsgezind
  • Zegenend

Ruth podcast 1: Karakteristiek

Aflevering 2: Toegewijd

Aflevering 3: Afhankelijk

Aflevering 4: Gunnend

Aflevering 5: Door dik en dun

Aflevering 6: Opofferingsgezind

Aflevering 7: Zegenend