Eva Logo
Holy hits
5 januari 2019 in Uit & thuis

‘Holy Hits’: de beste christelijke muziek van het moment

Hoe fijn is het om mooie nieuwe christelijke muziek te ontdekken? Hoe fijner is het om het je voorgeschoteld te krijgen in plaats van er zelf naar op zoek te moeten? Met het nieuwe EO-radioprogramma ‘Holy Hits’ blijf je op de hoogte van dé christelijke muziek van het moment. Martine van der Spek zal het programma presenteren.

“Ik ben super blij en trots dat we als EO op radio weer vol aan de bak gaan met de nieuwste christelijke muziek,” vertelt Martine. “Waar Hollywood en de kerk elkaar begroeten, staan wij op scherp. De muziek uit onze lijst is toegankelijk, dat vind ik te gek: mensen die niets met geloof of kerk hebben, kunnen door het programma toch toffe nieuwe muziek ontdekken. In dit genre komen allerlei herkenbare thema’s voor: verdriet, blijdschap, boosheid, geluk, levensvragen… En vaak overkoepelend: hoop!”

Eerste eigen radioprogramma

‘Holy Hits’ is Martines eerste eigen radioprogramma op NPO Radio 2. Ze is sinds januari 2016 betrokken bij het programma ‘Thank God It’s Sunday’ als redacteur, producer en sidekick. “Ik ben gewend aan de zender door m’n werk op zondagavond, maar dit is zeker een nieuwe stap.”

“In onze lijst vind je zowel gospel en worship terug," legt Martine uit. Ook is er in ‘Holy Hits’ aandacht voor nieuwe Europese releases. “De muziek is altijd nieuw, altijd van dat moment.”

Favoriete band

En wat is haar eigen favoriet dan? “Ik blijf er bij dat Switchfoot m’n favoriete band is. De groep komt 18 januari met een nieuwe plaat. In de aanloop ernaar toe brengen ze al singles uit, zoals ‘Native Tongue’. Dat klinkt heel goed!” Daar kunnen we naar uitkijken in ‘Holy Hits’ dus.

Je kunt de afleveringen van Holy Hits terugluisteren via Spotify, de podcast apps en de website eo.nl/holyhits.

Beeld: Willem-Jan de Bruin