Eva Logo
Eerst dit
28 maart 2019 in Geloof

Podcast: hoe blijf je je focussen op het goede?

Je kan er eindeloos over piekeren. Tijdens de afwas, het hardlopen of onder douche. Het sluipt je hersens binnen en blijft daar maar rond malen: het kwaad in de wereld. Je kan erover nadenken, erover stressen en bang worden. Maar wat heb je daaraan?

‘Waar gaat je aandacht naar uit?’, dat is de vraag waar Hanneke deze podcast mee start. Waar denk je aan? Houdt het kwaad je bezig of probeer je juist te focussen op het goede?

De laatste dagen

Hanneke: ‘Het zijn de laatste dagen. Het zijn de zware dagen, soms zijn er tijden waarin je dat heel sterk merkt.’ Misschien denk je bij deze woorden aan je eigen pijn.  Of misschien denk je aan de aanslag in Utrecht of Christchurch.

‘Om in die tijden dan nog sporen van goedheid te zien, dat vraagt veel geloof en hoop’, zegt Hanneke. In 2 Timotheüs 3 gaat het ook over het thema goed en kwaad. ‘Weet dat het kwaad er is’, zegt de apostel daar.

Richt je op het goede

Hanneke vat de boodschap van het Bijbelboek samen in een paar zinnen. ‘Onderschat de kracht niet van onheiligheid en verraad. Maar schenk er ook niet te veel aandacht aan. Richt je op wat goed is, laat daar je aandacht naar uit gaan.’

In deze podcast haalt Hanneke een paar prachtige quotes aan van Marilynne Robinson. De podcast kun je hieronder beluisteren.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.